Minaji FC: nehéz lesz a bennmaradás

Újabb kiesési rangadót veszített el a Minaji FC. Az ukrán élvonal egyik újonca saját pályáján egy másik újonctól, az Ingulec Petrove csapatától szenvedett fájó, de igazságos vereséget.

A hazaiak sorsa gyakorlatilag a 26. percben pecsételődött meg, amikor a vendégek tizenegyeshez jutottak, míg Danyiil Karasz második sárgájával mehetett zuhanyozni, azaz tíz emberre fogyatkoztak a minajiak. A büntetőt a hatalmas élvonalbeli múlttal rendelkező Mladen Bartulovic magabiztosan lőtte a kapu bal oldalába: 0–1. Az első félidőben az Ingulec lefocizta a házigazdát, ha nem Andrij Popovics bravúrjai a kapuban, legalább háromgólos előnnyel mehettek volna a szünetre a vendégek.

A második félidőben az Ingulec átadta a területet a Minajnak, de az emberhátrányban küzdő kékek kapura szinte semmi veszélyt nem jelentettek, így nem volt esélyük még a pontszerzésre sem. Szerhij Lavrinenko vendégcsapata így megszerezte szezonbeli második győzelmét, ami mellett rekordszámú, 10 döntetlent is számlál. Nem úgy a minajiak, akik a vereségeik számát (17-ből 10 találkozót elveszítettek) tekintve negatív rekorderek. Vaszil Kobin együttesének a hazai mérlege ezzel a fiaskóval 50 százalék alá esett, ami nem sok jóval kecsegtet a kiesés elleni harcban. Az idén tavasszal lejátszott 5 bajnokiján 4-szer kikapott.

Az ukrán labdarúgó Premier Liga hétvégi játéknapjának történéseiről szokás szerint a KISZó jövő heti lapszámában olvashatnak részletesebben.

Forrás:
KISZó/DGY
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó