Ilyen tempóval az ukránok 10 év alatt lesznek beoltva

Vakcina: Ukrajnában, április 1-i adatok szerint, 248 734 embert érkeztek beoltani.

Ukrajna hátul kullog a sorban.

Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium közzétette, hányadik a világ országainak rangsorában Ukrajna, vakcinálás tekintetében.

A legkevesebb koronavírus elleni oltást eddig a Bahamákon adták be, írja az UNIAN.

Ukrajna a 151 ország közül a 78. helyen áll a beadott oltások számát tekintve. Az adatokat az egészségügyi minisztérium közölte március 25.-i adatokra hivatkozva.

A vakcinálás terén az Amerikai Egyesül Államok vezet (több mint 133 millió beoltott emberrel), Kína a második (91,3 millió személy), majd India (55,5 millió).

Ukrajnában, április 2.-ai adatok szerint, 267 833 embert érkeztek beoltani. Egy nap alatt több mint 19 ezer ember kapta meg a vakcina első adagját.

Az országban egyelőre csak az indiai CoviShield (AstraZeneca) vakcinát használják.

A Bloomberg hírportál cikke szerint, ha Ukrajna ilyen tempóban folytatja, tíz év alatt fogja elérni azt, hogy a lakosság 75%-a be legyen oltva.

Az országhoz hasonló helyzetben van Banglades, Irán és Pakisztán is. Az európai államokban ehhez képest már az idei év végére elérhetik azt, hogy a lakosság háromnegyede megkapja legalább a vakcina első adagját.

Eközben az országban sorra dőlnek meg a negatív rekordok a napi új koronavírus-fertőzöttek számát tekintve. Huszonnégy óra leforgása alatt csütörtökön már több mint 17 ezer új esetet is regisztráltak, míg pénteken már közel 20 ezret.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó