Lopni mentek a tiszabökényi templomba

Nagycsütörtök éjjel betörtek a tiszabökényi Árpád-házi Szent Erzsébet templomba – tájékoztatott a Facebook-on dr. Dupka György, a Tiszabökényi Római Katolikus Egyházközség világi elnöke.

A betörők bezúzták a hittanterem oldalsó ajtajának üvegét, a kilincset lefeszítve, az ajtón át hatoltak be. Bizonyára az üvegszilánk megsebesítette a tettes kezét, mert a falakat is összevérezte. Felfeszítette a perselyek tetejét, és elvitte annak csekély tartalmát, amit a betegeknek szántunk.

Eltűnt a hangosítás elektronikus műszerdoboza, és egy laptop is. A betörésről Molnár István gondnok értesítette a nagyszőlősi rendőrséget. A helyszínre kiérkezett rendőrök a templommal szomszédos lakatlan ház kertjében megtalálták a nagy értékű, összevérezett műszerdobozt. A nyomok az egyik roma család házához vezettek, ahol az egyik gyanúsítottat fülön csípték, a másikat nagy erőkkel keresik. A kihallgatott fiatalkorú elmondta, idősebb társától 500 hrivnyát kapott azért, hogy a templom hátsó bejárata körüli teret figyelje, amíg ő a tolvajlást végzi.

Amióta felszenteltük a templomot, vagyis 2005 óta, ilyen jellegű bűncselekmény még nem történt – jegyezte meg a bejegyzésében dr. Dupka György.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó