Magyarországon enyhül a szigor, nyitnak az üzletek

Magyarországon április 7-től, szerdától megkezdődik a fokozatos nyitás, például újra kinyitnak a boltok és 8 helyett este 10-kor lép életbe a kijárási tilalom.

Fontos mérföldkőhöz érkezett az ország, két és fél millió magyar állampolgár kapta már meg a koronavírus elleni oltást, ezért holnaptól nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások – jelentette be kedden a miniszterelnök közösségi oldalán. Orbán Viktor kifejtette: egy éve áll az ország háborús állapotok közepette, korlátozások, kijárási tilalmak és személyes veszteségek mellett kell élni az életünket.

Orbán Viktor azt ígérte, hogy az oltás hasonló tempóban folytatódik. Külön megköszönte az orvosok és az ápolók munkáját, a polgárokat pedig ismét megkérte arra, regisztráljanak az oltásra, vegyék igénybe a vakcinákat. Mint mondta, Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut koronavírus elleni vakcinához minden azt igénylő polgár.

A koronavirus.gov.hu portálon azon magyar állampolgárok regisztrálhatnak oltásra, akik rendelkeznek érvényes egészségbiztosítással, azaz TAJ-kártyával.

Forrás:
KISZó/Magyar Nemzet

Post Author: KISZó