Együtt húsvétoltak a ternopili és a hmelnickiji magyarok

A két hágón túli magyarságszervezet már korábban is több közös programot szervezett, ezzel is segítve, erősítve egymást.

Magyarország Ternopili Tiszteletbeli Konzulátusa, Tetyana Csubak tiszteletbeli konzul úgy döntött, hogy húsvét hétfőn – az egészségügyi szabályok betartása mellett – hagyományos, magyaros vendégség keretében emlékeznek meg Jézus Krisztus feltámadásáról.

A rendezvényen Tetyana Csubak tiszteletbeli konzul köszöntötte a vendégeket, majd Szikora Attila, az UMDSZ Nemzeti Tanácsának alelnöke, a Hmelnickiji Szent István Egyesület elnöke mondott köszöntőt, s adott át jelképes ajándékkosarat Ivanics Istvánnak, a Ternopili II. Rákóczi Ferenc Egyesület elnökének és Bondár Vladiszlavnak, az UMDSZ ternopili regionális szervezete elnökének. Az ünnep alkalmából elhangzott néhány ima, majd felcsendült a magyar Himnusz is.

Mint Ivanics István elmondta, a két megye magyarsága számos közös programot szeretne lebonyolítani, hiszen minden távolba szakadt magyar számára fontosak az ilyen alkalmak, találkozások.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó