Korrupt vámosokat buktattak le

Bíróság elé állítják két kárpátaljai vámhivatal főfelügyelőjét és azok társait – tájékoztat a megyei ügyészség szóvivője.

Cs. I.

Katerina Hizsnyak kifejtette, a Tisza ellenőrző pont tisztviselője egy olyan autót engedett át, melynek rendszáma eltért a dokumentumokban megadottaktól. Emellett pontatlan információkat vitt be az információs rendszerbe, mellyel lehetővé tette az akadálytalan határátkelést.

„Később, a határellenőrzés során több mint 180 ezer csomag zárjegy nélküli dohányterméket találtak az autóban” – tette hozzá Hizsnyak.
A vámtisztet valótlan tények bejegyzése miatt állítják bíróság elé.

Az aknaszlatinai vámhivatal főfelügyelője és két társa szintén bíróság előtt felelnek tetteikért, őket ugyanis 3700 euró összegű kenőpénz követelésével vádolják.

Katerina Hizsnyak elmondta, a vámtiszt és bűntársai kidolgoztak egy rendszert, mely segítségével pénzt szereztek a külföldi rendszámú autók vámkezelésekor.

Hozzátette, a tettestársak „tanácsadókat” bevonva ajánlották fel szolgáltatásaikat. Némi összeg fejében akadálymentes vámkezelést ígértek.
A nyomozás során a rendőrség közel 3700 euró összegű vesztegetés tényét állapította meg. A vádirat már a bíróság elé került.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó