Oltópontból nincs hiány, vakcinából annál inkább; Egyre vészjóslóbb Kijev és Moszkva kommunikációja; Májusban ismét féláron lehet torkoskodni

A Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

➡️ KÁRPÁTALJA MÉG NEM LÉLEGEZHET FEL – Oltópontból nincs hiány, vakcinából annál inkább.

➡️ EGYRE VÉSZJÓSLÓBB KIJEV ÉS MOSZKVA KOMMUNIKÁCIÓJA – Az év kezdete óta már közel 30 ukrán katona halt meg a Donec-medencei fegyveres konfliktusban.

➡️ A HAZAJÁRÓKKAL NEM MARAD EL A KALAND – A Kárpátaljai Hazajáró Egylet tagjai meghódították a Beregi-dombvidéket.

➡️ NEM FELEDKEZNEK MEG A KÜLHONI MAGYARSÁG TÁMOGATÁSÁRÓL – támogatásáról Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Nemzeti Újrakezdés Programról tartott sajtótájékoztatót.

➡️ MÁJUSBAN ISMÉT FÉLÁRON LEHET TORKOSKODNI – Várhatóan idén is több mint kéttucat vendéglő csatlakozik a Magyar Konyha Hete programsorozathoz.

➡️ DERCEN AZ ORSZÁG TURISZTIKAI TÉRKÉPÉN – Maksz Adamenko munkácsi idegenvezető, turisztikai szakember az Ukrán Kulturális Alap támogatásával megteremtette a kulturális turizmus alapjait a munkácsi járási Dercenben.

➡️ CÉGES AUTÓVAL ELKÖVETETT SZABÁLYSÉRTÉSEK – Ki fizeti a bírságot?

➡️ 74 ÉVE KEZDŐDÖTT A FELVIDÉKI MAGYAROK KITELEPÍTÉSE – 1945-46 telén 40 ezer felvidéki magyart deportáltak a Szudéta-vidékre.

➡️ (Z)AVAR – Csuha Ivett publicisztikája.

➡️ HAJNALRA VÁRVA – Horváth Sándor véleményírása.

➡️ A VÁLASZADÓK TÖBBSÉGE PESSZIMISTA – Előző heti KISZó-kérdésünk elemzése.

➡️ „SZERETEM A KIHÍVÁSOKAT, SŐT, NÉHA KERESEM IS AZOKAT” – Kulcslyuk rovatunk vendége Szkoropádszky Adrienn, a Palágykomoróci Gimnázium magyar nyelv- és irodalomtanára.

➡️ AZ ADATVÁLTOZÁSRÓL KÖTELEZŐ ÉRTESÍTENI A HIVATALT – A megyei Nyugdíjalap jelenti.

➡️ VERSBE BORULT BEREGSZÁSZ! – A magyar költészet napját néhány lelkes fiatal több mint száz magyar versből ragasztott ki részleteket a Vérke-parti városban.

➡️ ELÍTÉLTÉK A MOZDONYVEZETŐRE TÁMADÓ UKRÁN FÉRFIT – Három évre Magyarországról is kitiltották.

➡️ A SPORT HOBBI, A MŰVÉSZET SZENVEDÉLY – Jó löketet adott a nyeremény a pályaválasztás előtt.

➡️ FOGY A LEVEGŐ A MINAJ KÖRÜL – Újabb kiesési rangadót bukott el a Minaji FC, amivel ismét a tabella legalján találta magát.

➡️ ÚJRA BUZOG A SPORTÉLET A BARÁTSÁG STADIONBAN – Beregszászban egyre szebb körülmények várják a sportolni vágyókat.

➡️ A HÍMZÉS SZERELMESE – A bótrágyi Molnár Henrietta terítők, képek, házi áldások, könyvjelzők hímzésével foglalkozik. Kárpátalján ő az egyik úttörője a mikrohímzésnek.

CSALÁDI 7️⃣ NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV📺 csatornák műsorkínálata mellett humor😂, bulvár🤳, recept🥘, teszt📝, életmód🤸‍♂️ és agymozgató keresztrejtvény🗒️, horoszkóp♏. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban🏤, online a www.ukrposhta.ua🖱️ oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó