Napos-gomolyfelhős hétvége jön

Pénteken délután gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést. Egy-egy futó zápor csak néhol északkeleten alakulhatnak ki. Az északnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Napközben pedig 12-18 fokot mérhetünk.

Szombaton is napos-gomolyfelhős időre számíthatunk. Számottevő csapadék nem valószínű. Már csak néhol élénkülhet meg északi-északnyugati szélben. Hajnalban -1, +5, a fagyzugos helyeken akár -3, -2 fok is előfordulhat. Délután 12-18 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap is folytatódik a változóan felhős-napos idő, de ekkor már az ország északi felén elszórtan eső, zápor alakulhatnak ki. A nyugati-délnyugati szél többfelé megélénkül. Hajnalban északon ismét előfordulhat gyenge fagy, délután 13-19 fok várható.

Hétfőn felhősebb időre készülhetünk. Délen, délnyugaton az eső is több helyen eleredhet. Több-kevesebb napsütés az északi tájakon ígérkezik. Mérsékelt, helyenként élénk lesz a szél. Délután 10-16 fok valószínű. Kedden is délen lesz a több a felhő, de már csak néhol eshet. Az ország északi felén azonban több órára kisüthet a nap. A keleti-északkeleti szél megélénkülhet. 11-16 fokra van kilátás.

Forrás:
KISZó/Idokep.hu

Post Author: KISZó