Munkácson is vastapssal jutalmazták a Köszi, köszi…!-t

Olvasói levél.

A kabarét a Munkácsy Mihály Magyar Ház Nyitásváró program keretében, a Kárpátaljai KultúrKaraván szervezésében láthatták az érdeklődők.

A szereplők: Orosz Melinda, Gál Natália, Sőtér István, Szabó Imre, Cséke Adrienn, Fornosi D. Júlia, Vass Magdolna, Ferenci Attila, Szilvási Szilárd és Heczel Jázmin voltak. Az előadást két, jól ismert színművész, Vass Magdolna és Gál Natália alkalmazta színpadra. A Vérke-parti városban bemutatott premier után a társulat most Munkácsra látogatott.

A koronavírus-járvány miatt, többszöri halasztás után végül itt is megtartották a beregszászi színház előadását. A produkció történelmi jelentőséggel bír, mert a volt Osztrák–Magyar Bankban, majd a szovjet érában az állami bankként működő, mára csodálatosan felújított palotában sohasem volt, sohasem lehetett ilyen jellegű kulturális esemény. Mint ismeretes, az épület ma Munkácsy Mihály Magyar Házként funkcionál, s mint ilyen, igyekszik a kultúra, elsősorban a magyar kultúra értékeinek megőrzése, mi több, továbbvitele és átadása szolgálatában állni.

A járványhelyzetre való tekintettel, korlátozott számban telt meg a csodálatosan felújított nagyterem. A lelkes nézősereg igazi, túlzás nélkül állítható, pazar alakításokkal tarkított produkciót láthatott a beregszásziak jóvoltából. Ezúttal kiemelném Gál Natália, Cséke Adrienn és Ferenci Attila profi játékát, de maga a csapatmunka is élmény volt. A közönség vastapssal köszönte meg a remek szórakozást nyújtó produkciót. A házigazdák nevében Tarpai József, a ház működtetése céljából létrehozott cég igazgatója kiemelte, ezzel az előadással folytatódott a sokat emlegetett művelődés-terjesztés folyamata a létesítményben. Tudniillik, a nyitásváró program keretében az épület kiállítótermében a Kárpátok Művészetéért és Kultúrájáért Egyesület alkotóinak munkáiból nyílt tárlat még a múlt év decemberében.

Csekélységem a színtársulatot a bevett mottóval búcsúztatta, miszerint: „Jövőre, veletek, ugyanitt!”, amire a válasz lakonikusan annyi volt: „Májusban visszajövünk!”

Úgy legyen!

Fedeles Jenő
Munkács

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó