Tisztasági lájkverseny Makkosjánosiban

A legutóbbi megyei tisztasági napon Makkosjánosiban és Balazséron területén is nagy volt a nyüzsgés, a települések apraja-nagyja kivette részét a munkából, a takarításból, a közterek szépítéséből.

Hegedűs Csilla

Mint azt Varga Attila, a Makkosjánosi elöljárói körzet vezetője elmondta, elérték céljukat, hiszen amellett, hogy a községek megszépültek, a lakosság jelentősebb része példaértékű összefogást mutatott, aminek köszönhetően megszépült a falu központja, a községháza a környéke és a park, a Helikon Hotel és annak udvara, a Barna György stadion, a játéktér gyepe.

– Korábban is minden évben igyekeztünk tisztasági napot tartani. Mindig sikerült megmozgatni a lakosságot, felhívni a figyelmet a szemétmentes, tiszta környezet fontosságára. Mivel a Föld napját is nemrég méltattuk, még nagyobb hangsúlyt szerettünk volna adni a kezdeményezésnek, így aznap Egressy Miklós atyának, Izsák Évának, a középiskola igazgatójának, Dub Natália tanárnőnek és a tanintézmény diákjainak köszönhetően 60 facsemete került földbe a balazséri új katolikus temetőben, és az ügyes kezek ki is takarították annak területét. Nagy örömünkre a roma lakosság is kivette részét a munkából, az pedig még nagyobb öröm, hogy a gyerekek is betársultak szüleikhez a takarításban, a szilárd hulladék összegyűjtésében.

Külön köszönet jár Barta Istvánnak, volt polgármesterünknek, jelenlegi kistérségi képviselőnknek, aki a szemét elszállításában segédkezett – rendelkezésünkre bocsátotta a teherautóját –, Bíró Tibornak, a Helikon Hotel tulajdonosának, akinek évek óta szívügye a vállalkozásához tartozó terület tisztán tartása. Ők azok a vállalkozók, azok az emberek, akikre mindig számíthatunk, ha nemes ügyről van szó – emelte ki Varga Attila.

Arra gondoltak, fejtette ki, hogy valami új dologgal még inkább meghoznák a lakosok kedvét a takarításhoz, ezért idén először lájkversenyt hirdettek.

– Előtte-utána fotókat küldhetnek be azok a lakosok, akik részt vettek a falurendezési akcióban. Hogy az első három legjobbat díjazni is tudjuk, vállalkozókat kerestem fel, akik támogatnak ebben bennünket. Bíró Tibor, a Helikon Hotel tulajdonosa öt alkalomra szóló sószoba-látogatást, a Találka étterem vezetője, Pobránszky Zsolt 300 hrivnyás vásárlási utalványt, Kovács Emil vállalkozó szintén 300 hrivnyás vásárlási utalványt ajánlott fel. A település központjában működő élelmiszerbolt szintén több mint 300 hrivnyás élelmiszercsomaggal járult hozzá a kezdeményezés sikeréhez, így különdíjat is tudunk adni.

Az elöljáró örömmel és büszkeséggel konstatálta, hogy a visszajelzések nagyon jók. Az emberek viszont elárulták, egyáltalán nem a most meghirdetett lájkverseny miatt szépítették a környezetüket, hanem mert szeretik a tisztaságot, és annak is örülnének, ha egy évben nemcsak egyszer lenne ilyen akció.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó