Egyre mélyebb gödörben az Ungvári FC

Az első forduló után a harmadik játéknapon is halasztott a Minaji FC, miután aktuális ellenfele az európai kupaporondon érdekelt, s ezért a Kolosz halasztást kért. A másodosztályban érdekelt Ungvári FC két vereség után az első pontok megszerzésében bízva fogadta az Obolony Kijevet. A harmadik vonalban szereplő Munkácsi FC két sikerrel a háta mögött meccselt a Kárpáti Halics együttesével.

Az országos Premier Liga hétvégi fordulójában a Kolosz Kovalivka látogatott volna Ungvárra. Csakhogy a Minaji FC ellenfele az Európai Konferencia-liga harmadik körében is érdekelt, ezért soron lévő bajnokijának elhalasztását kérelmezte. Az EKL-ben gólnélküli döntetlent játszott hazai pályán a kazah Sahtar Karagandival, ami után nehéznek ígérkezett a lapzártánk utáni visszavágó. A Koloszban két ex-minajival is találkozhatunk, a nyáron ugyanis Ruszlan Kosztisin együtteséhez igazolt Anatolij Nurijev és Tarasz Szakiv is. Miután a minajiak meccsét most nem kell részleteznünk, vessünk egy pillantást keretének új tagjaira. Vaszil Kobin gárdájához három új kapus (Kucser, Kemkin, Panykov), hat védőjátékos (Szinyohub, Szemenko, Honcsar, Vekljak, Horin, Lihovigyko), ugyanennyi középpályás (Kovalenko, Bajdal, Kulijev, Meszhi, Kobak, Sztankovics) és három támadó (Szeleznyov, Bilonog, Visnyevszkij) érkezett. A tavalyi keretből csupán hatan maradtak hírmondónak: Petruszenko, Hahljov, Knis, Ahmedzade, Matics és a mali válogatott Bagayoko. A múlt héten Kisvárdán játszott edzőmeccset a csapat és 1–0-ra megnyerte azt. A bajnokságban augusztus 11-én pótolja a nyitókörben elmaradt Dinamo Kijev elleni idegenbeli találkozót, a Koloszt még nem tudni, mikor fogadja. A fővárosi fellépés után pedig a Zorja Luhanszkhoz látogat a hétvégén. Erőltetett menetnek tűnik.

Hét meccset ugyanakkor a mögöttünk hagyott hétvégén is megrendeztek. A legnagyobb meglepetést a Sahtar Doneck okozta azzal, hogy egygólos előnyről kikapott az Olekszandrijától. Roberto De Dzerbi legénysége előtte viszont nyerni tudott a belga Genk vendégeként a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első felvonásán. A szünetben még a hazaiak vezettek, de a második félidőben Tete és Alan Patrick góljával fordítottak a narancssárga mezesek. Azt is érdemes kiemelni, hogy az Olekszandrija a Sahtar skalpja előtt a tavalyi bronzérmes Luhanszkot is legyőzte, szintén idegenben, ami még inkább növeli a minajiak ellenük aratott diadalának értékét. A címvédő Dinamo fontos három pontot hozott el a Zorja otthonából, a fordulatos meccsen mindkét csapat elhibázott egy-egy büntetőt is. Három forduló után a százszázalékos Deszna Csernyihiv áll a táblázat élén, a Csornomorec és az Inhulec még nem szerzett pontot.

A Premier Liga 3. fordulójában: Metaliszt-1925–Csornomorec 3–2, Ruh–Veresz 2–1, Vorszkla–FK Lviv 4–1, Dnyipro–Mariupol 2–1, Sahtar–Olekszandrija 1–2, Zorja–Dinamo 1–2, Deszna–Inhulec 2–0.

A második vonalban az Ungvári FC úgy fogadta az Obolony Kijevet, hogy égetően szüksége volt a három pontra, hiszen Mihajlo Ivanicja fiai beragadtak a rajton. Nos, a születésnapját a napokban méltató mestert tanítványainak nem sikerült megörvendeztetni a pályán. A Jascsisin – Csusenko, Skinder, Szartina (Ferencik), Szavosko – Pinyasko, Viszkrebencev (Csonka), Pukánics (Duran), Rjasko, Fedak (Merdejev) – Homcsenko (Tiscsuk) összetételben játszó házigazdák nem sokkal az első félidő közepe után hátrányba kerültek. A szünet után mindent megpróbáltak az egyenlítésért, de az átütőerő hiányzott a játékukból, s a ráadás pillanataiban kaptak még egy gólt, amivel kialakult a 2–0-ás vendéggyőzelem.

A három forduló után nulla pontos gárda mestere érthetően csalódottan értékelt a lefújás után. Mihajlo Ivanicja úgy látja, a játékosok minősége sajnos nem igazán üti meg az első liga szintjét, ami a harmadosztályban elég volt, itt kevés. Arra is panaszkodott, hogy néhány játékos nem kellő harciassággal futballozott, mint mondta: rosszul lehet játszani, de lélektelenül nem. Végezetül elmondta, megpróbálják kijavítani a hibákat, de a fejekben mély nyomot hagyott a nyitókörben elszenvedett katasztrofális vereség. A folytatás Luckban esedékes a Voliny ellen.

A harmadosztályban két bravúrgyőzelemmel nyitó Munkácsi FC közel állt ahhoz, hogy háromból három legyen a mérlege. A Kárpáti Halics ellen ugyan hátrányba került, de Szerhij Sztec két szabadrúgásgóljával fordított, ám a vendégegylet egalizálni tudott. A hajrában aztán tizenegyeshez jutottak a Dercenben állomásozó Latorca-partiak, de ezt már Sztec elhibázta. Ám Vitalij Sumszkij vezetőedző csapata így is veretlenül ott van az élbolyban. Igaz, a múlt héten már a kupaküzdelmek rajtján kiesett a sorozatból. Az Ungvári FC a következő körben fog bekapcsolódni a Niva Ternopil ellen, a Minaji FC csak később lesz érdekelt a sorozatban.

Forrás:
KISZó/Dunda György/Fotó:Ungvári FC
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó