Modernával oltották, belehalt – az orvosok szerint más volt az ok

Az orvosi szakvélemény nem talált közvetlen összefüggést a Modernával elvégzett Covid-oltás és azt felvevő kijevi nő halála között.

Egy 50 éves fővárosi asszonyt augusztus 5-én oltottak be Moderna-vakcinával, ami után hirtelen rosszul lett, kórházi ápolásra szorult, de az állapota nem javult és pár nappal később meghalt.

A hatósági orvosi szakvélemény arra a következtetésre jutott, hogy a Törökországból augusztus elsején hazatért kijevi nő már fertőzött volt, amikor felvette az oltást, de tüneteket nem produkált. Tesztet csak később, már a kórházban végeztek nála, az mutatta ki a fertőzöttséget. A jelentés kitér rá, hogy a nő túlsúlyos volt és cukorbetegségben szenvedett.

Korábban egy 47 éves Vinnica megyei férfi halt meg, miután megkapta a Pfizer-oltást. A szakhatósági jelentés szerint ott sem volt összefüggés a vakcinálás és az elhalálozás között.

Közben egyre nagyobb ütemben növekszik az országban az új fertőzöttek száma. A tegnapi nap folyamán 1200 új esetet jegyeztek fel, 44-en belehaltak a vírus szövődményeibe. Ukrajnában eddig 300 esetben mutatták ki a legújabb, delta variánst a megbetegedettek körében.

Mint arról a KISZó Online tudósított, Ukrajnában októberig meghosszabbították a karantént:

Október 1-ig meghosszabbítják a karantént Ukrajnában

Az új határátlépési szabályokról szintén első kézből tájékoztattunk:

Határinfó: változtak a magyar beutazási szabályok

Határkorlátozások: csak az Ukrajnában elvégzett teszt mentesít a karantén alól

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó