Szégyen: A nevetlenfalui határátkelőhöz vezető út szemétteleppé változott

Az emberek sajnos nem tudják hová dobni a szemetet, mindössze két konténer van kihelyezve a több kilométer hosszú úton, amely hamar megtelik, írja a Mukachevo.net.

Ez viszont nem hinném, hogy kifogás arra, hogy az ember csak úgy az út szélén hagyja a szemetet. Minden hozzáállás kérdése… (A szerk.)

Szomorú, hogy a Nevetlenfalu-Halmi határátkelő előtt ismét feltorlódott a kamionsor, és az út szélén egyre több szemét halmozódik fel.

Az ukrán–román határ előtt napok óta több tucat kamion vesztegel. Az út mentén szörnyű látvány fogadja az arra járót: az árokpart tele van mocsokkal.

A Mukachevo.net helyszíni tudósítója szerint lehet hibáztatni az embereket, amiért az út szélén hagyják a szemetüket, de az is furcsa, hogy több kilométeren át mindössze két szemetes konténer van kihelyezve, amelyek hamar megtelnek. A faluban lévő kukákban sincs hely.

A történethez az is hozzátartozik, hogy valószínűleg nem csak a kamionosok hordják a falu végére a szemetet. Ugocsába már évek óta nincs megoldva a szemételszállítás. Az AVE nagyszőlősi hulladékgazdálkodási vállalata beszüntette az ugocsai falvakból a háztartási szemét elszállítását.

Biztató azonban, hogy a környék lakói nemrég a szelektív hulladékgyűjtésre álltak át:

A szelektív hulladékgyűjtés első lépései a Tiszaháton

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó