Ukrán nemzeti színekkel világítottak ki több magyarországi épületet

Ukrajna függetlenségének 30. évfordulója alkalmából augusztus 24-én ukrán nemzeti színekkel világították ki a siófoki víztornyot, valamint a Budapest szívében található Halászbástyát és Ukrajna magyarországi nagykövetségének épületét, írta Ljubov Nepop, Ukrajna magyarországi nagykövete közösségi oldalán.

„Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége, személyesen Ljubov Nepop Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövet kezdeményezésére, Siófok Város Önkormányzata segítő közreműködésével Ukrajna Siófoki Tiszteletbeli Konzulátusa szervezésében 2021. augusztus 24-én kék-sárga fényfestést kapott a Siófoki Víztorony. A díszkivilágítást dr. Nagy Gábor, Siófok város alpolgármestere és Horváth Zoltán, Ukrajna siófoki tiszteletbeli konzulja kapcsolták fel az esti órákban” – közölte Ukrajna Siófoki Tiszteletbeli Konzulátusa Facebook-oldalán.

Augusztus 24-én, kedden Budapesten a „Jednyiszty” Magyarországi Ukránok Egyesület, Ukrajna Magyarországi Nagykövetségével közösen 30 méter hosszú ukrán zászlót bontott ki a várban Ukrajna függetlenségének 30. évfordulója alkalmából.

A világ több pontján épületek, hidak és tévétornyok pompáztak az ukrán állami lobogó színeiben, sőt Észak-Amerika legnagyobb és egyben legnagyobb hozamú vízesése a Niagara is kék-sárga színekkel lett megvilágítva.

Nagyszabású katonai felvonulással ünnepeltek Kijevben. A kijevi készületekről a KISZó Online saját videós anyagot is készített:

KISZó-videó: Ukrajna katonai parádéval ünnepel

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó