Potyogtak a gólok – nem mindenki jött ki jól belőle

Kobin Szeleznyov

Egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség – ez a hétvégi mérlege az országos porondon szereplő kárpátaljai labdarúgó-együtteseknek. A Minaji FC kétgólos előnyt szórakozott el hazai pályán, ellenben a Munkácsi FC háromgólos hátrányból fordította a maga javára idegenbeli bajnokiját, az Ungvári FC újabb méretes pofonba szaladt bele.

A minajiak kiesési rangadót vívtak az újonc Csornomorec Odesszával. Vaszil Kobin változtatott a taktikai hadrenden és visszatért a 4 védős rendszerre: Kucser – Knis (Honcsar), Vekljak, Lihovigyko, Szinyohub – Bajdal (Bagayoko), Hahljov, Petruszenko, Meszhi (Kobak), Kovalenko (Horin) – Visnyevszkij (Szeleznyov). A Dinamo Kijev fiókcsapatának tekinthető (a Csornomorec egy csapatra való D-betűs játékost vett kölcsön a szezonra – a szerző) odesszaiak ellen az első félidőben ment jobban a játék. A 42. percben az Oleg Visnyevszkij által kiharcolt tizenegyest Anton Bajdal értékesítette, majd az 54. percben egy szép egyéni alakítás után Visnyevszkij is betalált. Tíz perc elteltével azonban már 2–2-t mutatott az eredményjelző tábla, miután Vanat és Avagimjan találataival gyorsan egyenlített a tengerparti együttes. A hátralévő időben már azon kellett izgulni, hogy legalább az egyik pont Ungváron maradjon.

Sajnos folytatódik a tavalyi tendencia, miszerint a közvetlen konkurensek ellen veszít pontokat a Minaj – hazai iksz a Csornomorec ellen, betli a Veresszel szemben –, ami pozitívum, hogy az esélyesebbek ellen viszont jönnek a bravúros eredmények: pontszerzés a Zorja és a Sahtar ellen, győzelem Olekszandrijával szemben.

A következő fordulóban Poltavába látogatnak Kobinék. A mester meccsértékelőjében kissé bosszús volt, hogy 2–0-ás vezetésről hagyták visszajönni az ellenfelet, de elismerte azt is, hogy a találkozó végén már nekik voltak komoly problémáik, így az összkép alapján reális a pontosztozkodás.

Az ukrán Premier Liga 7. játéknapjának eredményei: Olekszandrija–Ingulec 1–0, Ruh–Zorja 1–1, Metaliszt-1925–Dinamo 0–2, Sahtar–Dnyipro 2–0, Kolosz–Mariupol 1–3, Minaji FC–Csornomorec 2–2, Vorszkla–Deszna 2–2, Veresz–FK Lviv 1–0.

A Dinamo Kijev még veretlen, 19 ponttal áll az élen, a második Sahtarnak 16, a harmadik Olekszandrijának 14 pontja van. A minajiak 6 mérkőzést játszva, ugyanennyi pontot gyűjtve a tizenegyedik helyet foglalják el. A még nyeretlen lembergiek 2 egységnyivel a tabella legalján vannak.

Az Ungvári FC nyolcadik bajnokiján a hetedik vereségét szenvedte el a másodosztályban. Ezúttal a Krivbasz Krivij Rih otthonában veszítettek 5–0-ra, a Hoverlában is megforduló Olekszij Hoblenko egymaga négyet lőtt, ráadásul már a szünetig lerendezte az egészet. Az ungváriaknak ez már a második megsemmisítő veresége, a nyitókörben egy hatost kaptak Ivano-Frankivszktól, ráadásul hazai pályán. Az újabb megszégyenítő pofont a Hotra – Rjasko, Kobeljas, Dopilka, Szavosko – Pinyasko (Merdejev), Viszkrebencev, Kohman (Szartina), Ferencik (Mastalir), Homcsenko (Duran) – Hajducsik (Tiscsuk) összetételben szenvedte el az Ungvári FC, amely eddigi 8 bajnokiján már 25 gólt kapott. Bohdan Blavackij megbízott vezetőedző nem cifrázta az értékelést: „Játékosaim tudásszintje csupán ennyire elegendő…” A javításra a Niva Ternopil ellen nyílik legközelebb lehetőség. Nyolc kör után a mezőnyből kimagasló Metaliszt Harkiv hibátlan mérleggel, 24 ponttal vezet, a Krivbasz 19 ponttal a második, a Poliszja Zsitomir 15 ponttal a harmadik. Mondani sem kell, az 1 ponttal szerénykedő Ungvári FC a sereghajtó, az előtte álló Agrobiznisznek és a VPK-Agronak egyaránt 6-6 pontja van, de még ezek a pozíciók is kiesést érnek.

Harmadik csapatunk ellenben ritka bravúrt hajtott végre, úgy nyerte meg 4–3-ra a Kijev megyei Csajka elleni idegenbeli bajnokiját, hogy a szünetben még háromgólos mínuszban volt. A második félidő első tizenhárom percében háromszor is betaláltak a munkácsiak – Makszim Hirnij duplázott és Szerhij Szteny volt eredményes, a hajrában pedig Tarasz Halasz a mindent eldöntő gólt is megszerezte. A Latorca-partiak 8 mérkőzésen gyűjtött 13 ponttal a táblázat hetedik helyét foglalják el.

Forrás:
KISZó/DGY/Fotók:Facebook
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó