Medvedcsuk egymilliárd hrivnya óvadék fejében maradhat szabadlábon

Letartóztatási parancsot adtak ki az Ellenzéki platform – Az életért vezető politikusa ellen. Viktor Medvedcsuk egymilliárd hrivnya óvadék fejében maradhat szabadlábon.

A hírt Renat Kuzmin, Medvedcsuk frakciótársa közölte. Történt ez aközben, hogy az ellenzéki politikus már jó ideje házi őrizetben van és nem sértette meg az arra vonatkozó szabályokat.

Kuzmin kifejtette, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) korábban megtiltott bárminemű pénzügyi tranzakciót a politikus számára. Most meg óvadékot követelnek tőle, holott tisztában vannak vele, hogy még ha sikerül is előteremtenie az összeget, nem tud utalni, mivel zárolták a számláit.

Mint arról korábban hírt adtunk, idén május 13-án kezdődött meg az eljárás Kijevben a Vlagyimir Putyin orosz elnök komájaként emlegetett Viktor Medvedcsuk ukrán oligarcha és vezető ellenzéki politikus ellen, az illetékes bíróság az estig tartó ülés végén úgy döntött, hogy egész napos házi őrizetet rendel el a hazaárulással és Ukrajna gazdasági érdekeinek “aláaknázásával” meggyanúsított Medvedcsuk számára.

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó