Nagy baj lehet Kárpátalján: összeült a válságstáb!

fűtés nélkül kárpátalja

Amint arról a KISZó Online beszámolt, Ukrajna-szerte komoly problémák lehetnek a gázellátással, miután fennáll a veszélye annak, hogy az ország kevés gázhoz jut. Úgy fest, a kritikus helyzet Kárpátalját sem kíméli, a megye kormányzója sürgősséggel válságértekezletet hívott össze.

Bajban van Ukrajna, télre a fél ország gáz nélkül maradhat

A PMG regionális portál beszámolója szerint Anatolij Poloszkov kormányzó kezdeményezésére ma haladéktalanul összeült a megyei technogén és ökológiai biztonsággal, valamint a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó törzskar, aminek az ülésén elhangzott:

Kárpátalján veszélybe került a közintézmények fűtése az őszi-téli időszakban.

A vidék költségvetési intézményeinek a fűtésére 25 millió köbméter földgázra van szükség. Az energiaellátásukat biztosító szolgáltatók, amelyekkel ezek az intézmények szerződtek, sorra mondják fel a kontraktusokat, mert olyan drágán tudnak csak gázhoz jutni a piacról, hogy képtelenek betartani az előzetesen tett vállalásaikat.

Egyelőre senki sem rendelkezik megoldási javaslattal, úgy fest, nem kezdődik el időben a fűtés az iskolákban, a szociális intézményekben. Ukrajnának sürgősen olcsó gázra lenne szüksége, csakhogy az ország vezetése politikai okokból nem hajlandó közvetlenül Oroszországtól vásárolni fűtőanyagot, ami a tél közeledtével könnyen okozhat katasztrofális állapotokat országszerte.

Kijevnek nem kellett az olcsó orosz gáz

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó