A szakértő szerint érdemes várni a földeladással

Kirilo Minenko, az Igazságügyi Minisztérium Észak-Nyugati Régióközi Főosztályának vezetője azt tanácsolja honfitársainak, hogy földterületük értékesítése előtt tájékozódjanak a telek valódi értékéről, és az adásvételi szerződésben tüntessék fel a tranzakció összes feltételét.

„Mi, ukránok, meglehetősen okos nemzet vagyunk. A számokból azt látjuk, hogy három hónap alatt körülbelül 28 ezer adásvételt hajtottak végre. Nincsenek sorok a közjegyzőknél…” – mondta Minenko. Hozzátette, jelenleg Ukrajnában több mint 6 ezer közjegyző foglalkozhat ilyen jellegű ügyekkel.

A főosztályvezető néhány tanáccsal is ellátta a mezőgazdasági földterületek tulajdonosait.

„Amennyiben el akarja vagy el kell adnia a parcellát, semmiképp ne tegye azt áron alul. A szerződésekben tüntessék fel a valós értéket, mivel a fizetés kizárólag készpénzmentes formában történhet” – hangsúlyozta Minenko.

Véleménye szerint fontos, hogy minden földügyi dokumentum összhangban legyen.

„Ha valaki nem tudja ezeket önállóan elkészíteni, meghatalmazást adhat ki hozzáértő személynek” – fejtette ki a főosztályvezető.

A szakértő ugyanakkor azt tanácsolta a földtulajdonosoknak, hogy ne siessenek az eladással.

„Akinek gyors pénzre van szüksége, az megfelelő feltételek mellett túladhat  a földjén. Ám akinek ez nem égetően fontos, azt tanácsolom, hogy várjon, hiszen a föld korlátozott erőforrás az országban, és biztosan drágább lesz” – mondta Minenko.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó