Infrastrukturális miniszter: 2024-re elkészül a Munkács–Asztély gyorsforgalmi útszakasz

2023 végéig 1400 híd és 24 ezer kilométernyi állami útszakasz helyreállítását tervezik Ukrajnában – jelentette ki Olekszandr Kubrakov infrastrukturális miniszter.

A legígéretesebb projektek között a kijevi elkerülő utat, az M05-ös Kijev–Odessza, az M14-es Odessza–Mikolajiv–Herszon, az M24-es Munkács–Beregszász–Asztély, a H08-as Boriszpil–Perejaszlav szakaszokat, illetve a csernovici elkerülő és a Krakovec–Lemberg–Brodi–Rivne koncessziós utat nevezte meg.

Olekszandr Bojko, az Ukrán Útkarbantartók Országos Szövetségének (NADU) alelnöke szerint az elmúlt években az útépítő vállalatok több milliárd hrivnyát fektettek be a legújabb berendezésekbe, és jelentősen növelték a személyzeti létszámot.

„A legfejlettebb technológiákat vezetjük be, ebben még a külföldi cégeket is megelőzzük. Készek vagyunk képviseltetni magunkat a külföldi piacokon” – mondta.

Mikola Berezovszkij, a NADU elnöke szerint az iparág további növekedésének dinamikája a szabályozási keretek javításától is függ.

„Át kell állnunk a nemzetközi árképzési szabványokra, csökkenteni kell az engedélyezési rendszer szabályozottságának mértékét” – tette hozzá.

Kubrakov szerint már történtek lépések a dereguláció irányába. A dokumentum szerint a kivitelező csak a munka végeredményéről számolhat be a megrendelőnek, amelynek meg kell felelnie a projekt előírásainak, a meghatározott árnak és a megszabott határidőknek.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó