Bombariadó a megyei tanácsban

Továbbra sem csitulnak a kedélyek a Kárpátaljai Megyei Tanácsban, a november 4-ről mára halasztott ülés előtt egy ismeretlen telefonáló azzal hívta fel a rendőrséget, hogy robbanószerkezetet helyezett el az épületben.

A bejelentés okán az épületet lezárták. Tűzszerészek érkeztek a helyszínre, valamint tűzoltókocsit is látni. Ennek ellenére a képviselők egy csoportja mégis benntartózkodik. Igaz, a tanácsterem zárva, az aulában folyik az egyezkedés, hogy mihez kezdjenek. 36 szavazattal kezdeményezik egy rendkívüli ülésszak lefolytatását november 9-én, amelyen törvényesíteni kívánják Olekszij Petrov menesztését. Emellett hivatalos levélben tájékoztatják a megyénkben kialakult helyzetről az ország államfőjét és a törvényhozást.

Olekszij Petrov menesztett tanácselnök előbb még azt mondta, ő kívánja megnyitni a mai ülést, ám tegnap rendeletet adott ki, amelyben november 25-re teszi át a plenáris ülés időpontját. A Kárpátalján zajló botrányos eseményeket egyre nagyobb figyelemmel követik Kijevben is, egyes feltevések szerint, amennyiben itt sikerülhet kiszorítani a hatalomból a Nép Szolgáját, az könnyen dominóeffektust indíthat el más régiókban is.

A megyei közgyűlésben zajló fejleményekről részletesen írtunk alábbi elemzésünkben:

Nép Szolgája kontra Ridne: szövetségesekből ellenségek │KISZó-háttér

Forrás:
KISZó/DGY/Fotó:Pétervári Natália

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó