Fogászati támogatás a nagycsaládosoknak ● Kárpáti Igaz Szó

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete immár hetedik éve segíti tagcsaládjait fogászati kezelés támogatásával is.

Hegedűs Csilla

Az idén 87 tagcsalád jelentkezett a támogatásra, de sajnos anyagi korlátok miatt csak azoknak tudtak segíteni, akik még soha vagy több mint 2 éve nem vettek részt a programban. Ez 56 családot jelent sikerült segíteni. A pályázatot ez éven szeptember elején hirdették meg, a beérkezett pályázatokat Szilágyiné Tóth Gabriella alelnök és Kurmai István elnökségi tag bírálta el.

– A támogatott fogászati kezelések: foghúzás, gyökérkezelés vagy fogtömés. Nagyon nagy segítség, hiszen manapság ez sem olcsó mulatság. A családok a megítélt összegeket, amit a fogorvos által kiállított számla ellenében vehetnek át december 5-ig használhatják fel – tudtuk meg Szilágyiné Tóth Gabriellától.

A KMNE alelnöke továbbá elmondta, hasonló szociális programjuk az ösztöndíj-pályázat, amelyet harmadik éve támogatják a nagycsaládban élő diákokat. A pályázatra 34 diák jelentkezett, akiket Dancs György elnökségi tagunk, főiskolai tanár hallgatott meg egy-egy interjú keretén belül. Közülük 32-en kapták meg az ösztöndíjat.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó