Tünde Divat – a ruhakedvelők paradicsoma │KISZó-interjú

Új arculat, megszokott minőség, egyedülálló kiszolgálás.

2014-ben két fiatal mert nagyot álmodni. Marton Tünde és férje, Tibor saját vállalkozásba kezdett, majd szorgalmas munkával, folyamatos felújítások és helyiségbővítések mellett ruhaüzletet nyitottak az akkori munkácsi, most már ungvári járási Csongoron, majd négy évvel később Beregszászban is. Napjainkban két ruhaboltot üzemeltetnek, emellett sokrétű tevékenységet folytatnak Kárpátalján. Riportunkból megismerhetik a Tünde Divat ruhaüzletek megalakulásának történetét, fejlődését, mindennapjait.

Bujdosó Ivett (Csongor)

– Abban az időben felmerült, hogy külföldön próbálunk szerencsét. A másik lehetőség az volt, hogy belevágunk, és megnyitjuk a boltunkat. Azóta sem bánjuk, hogy az utóbbi mellett döntöttünk. Eleinte csoportokkal utaztam vásárolni, majd visszaérve beáraztam és vártam a vásárlókat. A házimunka és a bolti teendők sokasága azonban kezdett a körmömre égni, idővel szükségessé vált új munkatárs részmunkaidős foglalkoztatása. Azóta bővült a kollektíva. Hat órában dolgoznak nálunk, munkatársaink többsége ugyanis kisgyermekes anyuka. Nem titkolt szándékunk volt, hogy stabil, megbízható, a szülőföldön való boldogulás mellett voksoló kollégákkal vegyük körül magunkat – avat be a kezdetekbe Marton Tünde üzlettulajdonos. – Néhány hónappal ezelőtt Csongoron négy, Beregszászban két munkást foglalkoztattunk. Úgy gondoltuk, szükség van a létszám növelésére, ugyanis nehézkes volt a szabadságolás megoldása. Így jelenleg öt és három kolléga dolgozik üzleteinkben. Ettől függetlenül bármiben szívesen segítek a lányoknak, nem esik nehezemre velük a munka.

A csongori ruhabolt sikerre vitele után terjeszkedtek, Beregszászban is megnyitották a szintén erre a névre keresztelt üzletüket.

– Kettőnk közül Tibor az álmodozó, tervező típus. Az ő fejében született meg a gondolat, hogy Csongor után Beregszászban is nyissunk egy üzletet. Vállalkozói szemmel nézve logikus lépésnek tűnt, hiszen a terjeszkedés több vásárlót és megannyi lehetőséget rejt, én azonban megijedtem az esetleges többlettehertől. Például, ameddig egy boltunk volt, annak feltöltése kéthetente zajlott, míg a második után már – hála Istennek – heti szinten szükségessé vált új áru beszerzése. Visszagondolva örülök, hogy bíztunk magunkban. Megterveztük a munka megosztását, így mindenki tisztában van azzal, hogy mi a feladata – fejtette ki Tünde.

A butikokba betérők többféle stílus és trend közül válogathatnak. Tünde elmondása szerint hosszú folyamat volt a választék kialakítása, eleinte ugyanis a saját ízlését követve szerezte be a kínálatot.

– Én a konzervatív stílus képviselője vagyok, ezáltal a visszafogottabb, nem túl kivágott, aránylag – ám nem minden esetben – modern ruhaneműket részesítem előnyben.

Ebből kiindulva a kezdetekkor csak a saját stílusomnak megfelelő öltözékeket szereztem be. A munkatársaim ébresztettek rá arra, nem biztos, hogy ez a jó irány. Azóta egy-két merészebb darab is kerül a polcokra, ám minden esetben figyelek a minőségre – mondta az üzletvezető.

A beszerzés külföldről és belföldről egyaránt történik.

– Főként Magyarországról, azon belül Budapestről és Nyíregyházáról szerezzük be a termékeket, ám gyakran megfordulunk Csernovic és Hmelnickij nagybani piacain is. Időnként Odesszába is elutazunk, ám ezt a távoli „lelőhelyet” ritkábban, 2-3 havonta keressük fel. Kárpátalján belül leginkább a játékokat, az élelmiszert és a háztartásban szükséges holmikat vásároljuk. Számos olasz és török minőségű ruhákat értékesítünk, emellett a márka nélküli, ám minőségében megfelelő, megfizethető holmik közül is nagy választék tárul a betérők elé – számolt be Tünde.

Mint megtudtuk, a két üzletet összehasonlítva a vásárlási szokások is különbözőek.

– A beregszászi boltban sokkal több ember megfordul, hiszen városban van, könnyebben megközelíthető.

Ott egy-egy vásárlás során leggyakrabban 1-2 darabot visznek magukkal. Csongoron más a helyzet, véletlenszerűen, kevesebben térnek be ebbe az üzletünkbe, ide leginkább a nagybevásárlást tartók látogatnak el. Előfordul, hogy 5-6 ruhanemű nélkül nem távoznak a boltból. Emellett a kínálat bővülésével már nemcsak a hölgyek, hanem az egész család megtalálja a számára megfelelő darabot – mesélte az üzletvezető.

A Tünde Divatnál fontosnak tartják, hogy az aktuális kínálatról folyamatosan tájékoztassák vásárlóikat. Ezért nagy hangsúlyt fektetnek a reklámra, a design kialakítására.

– Új arculatot adtunk az üzletünknek, a régi logónk ugyanis egy szabad felhasználású, nem levédett embléma volt. Ezzel is szerettünk volna egyedibbé válni, hogy a szimbólumot kizárólag a Tünde Divattal társítsák. Igaz, egyelőre nekünk is szokatlan, most próbáljuk a szívünkbe zárni. Emellett a közösségi felületeken is igyekszünk a színen maradni, az efféle reklámnak csak a pozitívumait tapasztaljuk. Már a kezdetekkor minden darabunkat feltöltöttük az oldalunkra. Eleinte a saját hírfolyamomban, majd a Tünde Divat, később a Tünde Divat Csongor és a Tünde Divat Beregszász oldalakra kerültek fel aktuális ajánlataink. A boltokba beérkező árucikkek 90 százalékáról azonnal készül fotó, ami rövid időn belül az interneten köt ki.

Ennek köszönhetően sokan már konkrét ruhadarabért térnek be hozzánk – fejtette ki Tünde. – Emellett nyereményjátékokat is szervezünk, amivel nemcsak motiváljuk, hanem jutalmazzuk is hűséges vásárlóinkat.

Az üzlettulajdonostól megtudtuk, nehezen vészelték át az elmúlt másfél év történéseit.

– Igyekeztünk a munkatársak helyébe képzelni magunkat, ezért próbáltunk minden lehetőséget megragadni arra, hogy minden hónapban kifizessük a bérüket. Sajnos ez nem mindig sikerült. A munkaviszonyukat azonban fenntartottuk, az adóikkal és a járulékaikkal nem maradtunk adósai az államnak. Bevezettük a postázást is, ami eleinte szintén nem ment zökkenőmentesen. Rengeteg időt és energiát emésztett fel az effajta értékesítés, ugyanis a folyamatos kapcsolattartás, a centiméteres adatok lemérése és megadása, a postai csomagolás és a későbbi pénzvisszavárás türelmet igényelt. Azóta már ezeket a teendőket is elosztottuk, így gördülékenyen tudjuk kiszolgálni távoli vásárlóinkat. Kipróbáltuk a házhozszállítást is, ám az sajnos óriási ráfizetésnek bizonyult – részletezte.

A Tünde Divatnál törekednek a szigorított nyelvtörvény betartására is.

– Minden műszakunkban dolgozik ukránul jól értő és beszélő munkatárs, ám a többiek is megértetik magukat a vevőkkel. Igyekszünk maximálisan kielégíteni vásárlóink igényeit beszélt nyelveiktől függetlenül. Jóleső érzés, hogy a vevőink is nyitottan állnak hozzánk, nem vetnek a szemünkre egy-egy apró hibát.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó