Mától bírságolják a túltartózkodott külföldi rendszámú autósokat

Ukrajnában véget ért a külföldi rendszámú autók kedvezményes vámkezelésének időszaka. Az elmúlt hónapokban 89 ezer gépjárművet „honosítottak” – jelentette ki Danilo Hetmancev, a parlament pénzügyi, adó- és vámpolitikai bizottságának elnöke.

„A külföldi rendszámú autók körüli probléma megoldódott. November 9-ig több mint 83 ezer járművet vámkezeltek, ezáltal 2,9 milliárd hrivnya folyt be a költségvetésbe” – írta közleményében.

Hetmancev hozzátette, nem lesz több kedvezményes időszak vagy türelmi idő. A rendőrség mostantól pénzbírsággal sújtja a megengedett tartózkodási vagy tranzitidőt túllépő külföldi rendszámú autók tulajdonosait.

A járőr 8500 hrivnya pénzbírságot szab ki, a szabálysértővel kapcsolatos információkat pedig továbbítja a vámosoknak, akik akár 170 ezer hrivnyás büntetést is meghatározhatnak.

Az autó tulajdonosa a bejelentett lakcímére postai úton kapja meg az erről szóló dokumentumokat.

Kárpátalján 15 998 külföldön vásárolt és ott bejegyzett autót belföldiesítettek. Ennek eredményeként 511 millió hrivnya került az állami költségvetésbe.

Kárpátalján a legtöbb kedvezményesen vámkezelt gépjármű Volkswagen, Skoda, Nissan, Toyota és Audi márkájú volt.

A harci cselekmények résztvevői, akik 90 napnál hosszabb ideig tartózkodtak az Egyesített Erők Műveletének területén, 2022. február 8-ig élhetnek a lehetőséggel – közölte a kárpátaljai vámhivatal sajtószolgálata.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó