A kolduló és toxikus szereket használó fiatalkorúak bejelentését kérik Beregszászban

Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség polgármestere november 12-én tanácskozást tartott a Megyei Fiatalkorúak Ügyeivel Foglalkozó Szolgálat munkatársaival, valamint a rendőrség képviselőivel.

A polgármester szerint az utóbbi időben számtalan bejelentés érkezett a lakosságtól arra vonatkozóan, hogy a roma gyerekek kéregetnek és toxikus szereket használnak Beregszász forgalmas részein.

Babják Zoltán felhívta a hatóságok figyelmét arra, hogy fokozott és folyamatos ellenőrzéseket kell tartani a koldulás és a toxikománia eseteinek felderítését célozva a fiatalkorúak körében. Ezek során az illetékes szervek képviselői megelőzés céljából elbeszélgetnek a gyerekekkel és szüleikkel, szabálysértési jegyzőkönyveket vesznek fel, szükség esetén pedig intézkednek annak érdekében, hogy a vétkeseket megfosszák szülői jogaiktól.

Beregszászi kistérség polgármestere felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben kéregető gyereket vagy olyan fiatalkorút látnak, aki toxikus szert használ, haladéktalanul értesítse a városi tanács gyermekek ügyeivel foglalkozó szolgálatát a (03141) 2-45-96-os telefonszámon, vagy a rendőrség munkatársait a 102-es telefonszámot tárcsázva.
Az operatív reagálás érdekében kérjük, rögzítsék az esetet fotó, vagy videó segítségével, hogy azonosítani lehessen a szülőket, vagy a gyámokat, akik e gyermekekért felelnek. A fotókat és videókat e poszt alatt közölhetik kommentárként.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó