Engedélyezték a fegyverhasználatot az ukrán határőröknek

A kijevi parlament csütörtökön elfogadta azt a dokumentumot, amely alapján módosításokat irányoz elő Ukrajna Állami Határőrszolgálatáról szóló törvényében, írja a Korrespondent.

Második olvasatban a határőrök fegyverhasználatát érintő törvényterveztet 271 képviselő támogatta a 450 fős törvényhozásban.

A törvény módosítása többek között lehetővé teszi önvédelmi célból a lőfegyver alkalmazását a határőrök és a határvédelmet ellátó katonák számára. Ezenkívül a fegyverhasználat lehetővé válik védett objektum ellen irányuló támadások megakadályozására, valamint egy menekülő, súlyos bűncselekményt elkövető személy feltartóztatására.

Azt ukrán katonák tüzet nyitnak a migránsokra, ha Fehéroroszország felől áttörik a határt

Ezen túlmenően a határőrök lőfegyvert alkalmazhatnak olyan járművel szemben, amelynek vezetője cselekedetével közvetlenül más személy életét, testi épségét vagy egészségét súlyosan veszélyezteti.

A törvényjavaslat lehetővé teszi a határőrök számára a bilincs, a sisak, a gumibot, könnyfakasztó spray, járművek megállítására szolgáló szöges útzárak használatát. Ezenkívül a határőrök gránátot és robbanószerkezetet is használhatnak épületekbe történő behatoláshoz vagy útakadályok elhárítására, túszul ejtett személyek kiszabadításához.

Ukrajna katonákkal erősíti meg határát a migrációs nyomás miatt

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó