Az oltási támogatás a csalók új bevételi forrása

A PrivatBank új csalási módszer megjelenésére figyelmeztet. Most a koronavírus elleni védőoltás felvevői lettek a szélhámosok célpontjai.

Az állami tulajdonú pénzintézet sajtószolgálata szerint előfordult olyan eset, hogy az ügyfelek különböző kommunikációs csatornákon (üzenetküldő alkalmazás, e-mail) keresztül kaptak értesítést arról, hogy felvehető a vakcináció után járó ezer hrivnyás állami támogatás.

A csalók arra buzdítják a kiszemelteket, hogy kattintsanak a megadott hivatkozásra, és az ott található mezőkbe írják be személyes adataikat, illetve a bankkártyájukon feltüntetett információkat.

„A PrivatBank arra kéri ügyfeleit, hogy ne nyissák meg a csalóktól érkező üzeneteket, és ne válaszoljanak az elsőre kecsegtetőnek tűnő, pénzbeli kompenzációról vagy kifizetésről szóló felhívásokra. Ezenkívül semmilyen esetben se adják ki személyes vagy bankkártya adataikat kétséges hírnevű oldalakon vagy mobilszolgáltatásokon keresztül” – olvasható a közleményben.

Megjegyzendő, a bank feljelentést tett az illetékes szerveknél, melyben a csalók tevékenységének mihamarabbi leállítását kérik.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó