Tehetségek vetélkedője határok nélkül ● Kárpáti Igaz Szó

A GENIUS Jótékonysági Alapítvány a hétvégén bonyolította le a VI. ZeneVarázslat Négykezes Zongoraverseny kárpátaljai részét. A teljes kárpát-medencei programot Kaposváron rendezték meg. A kárpátaljai versenyzők előadásai online közvetítés keretében kerültek a zsűri elé.

Hegedűs Csilla

Váradi Natália kihangsúlyozta, a GENIUS a tehetséges fiatalok megtalálására, felkarolására törekszik, és lehetőséget biztosít tudásuk kibontakoztatására.

– Ezért, amikor 2019 januárjában Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas és Budapest Márka-díjas magyar zongoraművész megkeresett minket a ZeneVarázslat című programmal, azonnal éltünk a lehetőséggel, és beálltunk a támogatók sorába. Így már három alkalommal voltunk részesei a programnak, és úgy döntöttünk, hogy most bekapcsolódunk a nemzetközi négykezes zongoraversenybe is, amelyre szeptembertől mostanáig lehetett jelentkezni – magyarázta az alapítvány igazgatója. Örömmel tette hozzá, hogy a soron következő képzések Várnagy Andrea irányításával januárban indulnak, illetve folytatódnak, s nagy szeretettel várják a jelentkezőket.

A szép rendezvénynek hagyományosan a Rákóczi-főiskola adott otthont. Csernicskó István elmondta, a főiskola alapítása óta teret biztosít a tehetségeknek.

– Amikor gyerekek a tudomány, a sport, vagy a művészet terén versenyeznek, az épülésüket, fejlődésüket szolgálja. Egy ilyen koncert pedig nemcsak verseny, hanem művészeti élmény is, ezért úgy gondoljuk, hogy ennek a befogadása tulajdonképpen kötelességünk – hangsúlyozta a rektor.

A kárpátaljai rendezvény élőben kapcsolódott a kárpát-medencei versenyhez a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Esztergom terméből. 22 páros három 15 perces előadással lépett színpadra hat különböző korcsoportban, tanár-tanár, diák-tanár, diák-diák kategóriákban.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó