Szakértő: Zelenszkij magyarázkodásra kényszerült

Zelensky press

Volodimir Zelenszkij elnök ugyan megpróbált erősnek és őszintének látszani a pénteki sajtómaraton alkalmával, de az őt körülvevő sok botrány és beteljesítetlen ígéretei miatt ez nem egészen sikerült – értékelte az államfő szereplését Ruszlan Bortnik elemző.

A Kárpáti Igaz Szó által is többször megkérdezett neves kijevi politológus három nagyobb blokkra bontotta Zelenszkij válaszait.

Azzal, hogy államcsíny előkészületével vádolta meg Rinat Ahmetov oligarchát és részint elődjét, Petro Porosenkót, az volt acélja, hogy értésükre adja, a képlékeny és ingatag társadalompolitikai helyzetben államcsínynek fogja tekinteni azt, ha az ellenzék megpróbálja utcára vinni az elégedetlenkedő tömegeket.

Másodsorban igyekezett tompítani az elnöki irodáját vezető Andrij Jermak személye körüli botrányokat, például, hogy a hivatalvezető az állami katasztrófa-elhárítási szolgálat helikoptereivel szállíttatta vendégeit az egyik állami rezidencián megtartott születésnapjára, amin maga az államfő is részt vett.

Harmadrészt pedig már a következő választások kapcsán meglebegtette, hogy meghonosíthatják az elektronikus szavazás lehetőségét.

Bortnik azt viszont elismerően nyugtázta, hogy ellenzéki médiumok képviselői is ott lehettek a sajtómaratonon. Kényelmetlen kérdéseik miatt az elnöknek sok esetben kellett magyarázkodnia és mentegetőznie.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó