Bemutatjuk a Kárpátaljai Márkacsaládot – Simon Dianna kereskedő

A kezdeményezés legfőbb célja, hogy az egymással összefogó és együttműködő vállalkozók megmutassák mindazt az értéket, amit a kárpátaljai termelők és szolgáltatók előállítanak, képviselnek. A termékekben, a szolgáltatásokban és az emberi tulajdonságokban is a prémium szintet határozták meg alapként. E szigorú feltételek, illetve azok folyamatos betartása eredményezheti, hogy az első, önálló kárpátaljai márka sikere tartós lesz.

Sorozatunkban a Kárpátaljai Márkacsaládot mutatjuk be.

Eszenyi Gábor

Simon Dianna kereskedő

Akárhogy is nézzük, egy emberöltő alatt is nagyot változik a világ. Huszonöt-harminc esztendővel ezelőtt például sokkal kevesebb dologra volt szükség ahhoz, hogy teljes legyen a komfortérzetünk. Ma egy igényes háziasszony többféle mosó-, mosogató- és öblítőszer között válogathat, ám ragaszkodik a már bevált termékhez.

– Ilyen esetekben mit tud tenni egy olyan kereskedő, aki komolyan veszi a vásárlók igényeit?

– Maximálisan igyekszik megfelelni az elvárásoknak – válaszol kapásból Simon Dianna, a Szernyén működő D&D üzlet tulajdonosa. – Nálunk, faluhelyen ez különösen fontos, hisz nem lehet minden apróságért a városba szaladni. Egyrészt, mert az sok időt venne igénybe, másrészt pedig az utazás sem olcsó dolog. Így aztán a családi vállalkozásban üzemeltetett boltunkat folyamatosan fejlesztjük. Ma már építkezéshez, lakásfelújításhoz szükséges anyagokat, szerszámokat, a már említett tisztító és tisztálkodási szereket, kozmetikumokat ugyanúgy árusítunk, mint biciklihez és a különböző motorokhoz szükséges alkatrészeket, valamint kerti szerszámokat és növényvédő szereket. Emellett számos háztartási kellék és ajándéktárgy is megtalálható nálunk, és egy kisebb állatpatikát is működtetünk. Faluhelyen ez akár egy mini szupermarketnek is beillik.

– Az önöknél mennyire fontos, hogy minőségi termékeket biztosítsanak a vevők számára?

– Nálunk az a leglényegesebb, hogy minőségi árucikkeket forgalmazzunk. Egy új termék esetében mindig az alapján döntünk, hogy mi megvásárolnánk-e a szóban forgó árut. Azt valljuk, hogy az legyen valamivel drágább, de mindenképpen megbízható, s olyan, ami nem tartalmaz az egészségre káros anyagokat.

– Mennyire tudnak azonosulni a Kárpátaljai márkacsalád megálmodóinak alapvető célkitűzésével?

– Már a kezdetektől, a 2006-os indulásunk óta azt a szellemiséget képviseljük, amit a Kárpátaljai márkacsalád létrehozói hirdetnek. Tehát mind a különböző árucikkek, mind a szolgáltatások terén a minőséget kívánjuk képviselni. Szívügyünk, hogy ezek megbízható termékek legyenek, amelyeket lehetőség szerint helyben állítanak elő.

– Mennyiben ért egyet azzal a megállapítással, hogy a Kárpátaljai márkacsalád tagjai nem versenytársai, hanem inkább segítői egymásnak?

– Tudni kell, hogy mi a Kárpátaljai márkacsalád tagjaivá az üzletünk révén váltunk, így természetesnek tartjuk, hogy helyet adjunk a márkacsalád polcának. Kiváló lehetőségnek tartjuk, hogy ebben a térségben nálunk, Szernyén található az első ilyen márkabolt. Hogy az érdeklődők a mi D&D üzletünkben vásárolhatják meg azokat a termékeket és juthatnak hozzá azokhoz a szolgálatatásokhoz, amelyeket a helyi vállalkozók készítenek, illetve nyújtani tudnak.

– Mi pluszt adhat ez a jövőre nézve?

– Már rövid távon is megvan ennek a hozadéka, hisz a nyitott szemmel járó vásárló mindenképpen felfigyel az újdonságokra. Hosszú távon is megéri, hisz a márkatermékek kapcsán előbb-utóbb olyan emberek is megjelennek nálunk, akik korábban nem tartották fontosnak, hogy felkeressék az üzletünket. Hadd mondjam el, hogy a Kárpátaljai logó használata mindenképpen egyfajta nívót jelent. Elengedhetetlennek tartjuk a Kárpátaljai brand tovább építését, és a márkacsalád folyamatos bővítését is, hisz bő másfél évtizedes szakmai múlttal, régi motorosként jól tudjuk, hogy aki megelégszik a már elértekkel és megáll, az biztosan lemarad.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó