FRISSÍTVE: Sok a kérdőjel Gabriella rejtélyes halálával kapcsolatban

Rengeteg a kérdőjel és a találgatás az ungvári Jackovics Gabriella halálával kapcsolatban. Mint arról korábban beszámoltunk, az ungvári nő majd két hete tűnt el nyomtalanul. A rendőrség sajtóosztálya csütörtökön hivatalosan megerősítette, hogy szerdán a 37 éves nő holttestét találták meg abban a házban, ahol korábban édesanyja élt.

További tájékoztatást a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöltek a hatóságok, mindössze annyit, hogy a tragikus esettel kapcsolatban sok „megtévesztő” információ kapott szárnyra. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az esetről. Meg nem erősített információk szerint a lányt a ház padlásán találták meg egy zacskóval a fején.

Eltűnt egy ungvári magyar lány

A Zakarpattya24.com saját, meg nem nevezett információira hivatkozva arról írt, hogy Gabriellát meggyilkolták és a feltételezett elkövetőt már őrizetbe is vették. Az informátor szerint kihallgatása során a férfi beismerő vallomást tett. A nagyszőlősi illetőségű férfi néhány évvel fiatalabb az áldozatnál. Állítólag megtalálták nála azt a telefont, amelyről Gabriella nevében üzeneteket küldött az őt kereső ismerősöknek és barátoknak. Az is ismert, hogy szoros kapcsolat állt fenn kettejük között. Erkölcsi okokra hivatkozva a gyilkosság indítékát nem közölték. Feltevések szerint a gyilkos azért húzta az időt és küldözgetett a lány nevében üzeneteket, hogy a szomszédos házakon lévő térfigyelő kamerák felvételein ne szerepeljen. A rögzítő egységek általában 2 hétig képesek a kamerák által felvett videó tárolásra, majd a legrégebbi felvételek felülíródnak.

Holtan találták meg az eltűnt ungvári magyar lányt

Emlékeztetőül: Gabriella eltűnését január 10-én jelentették munkatársai, miután az ünnepeket követően nem ment be dolgozni. A magyar lányt egyidejűleg több ungvári Facebook-csoport bejegyzése alapján keresték. A rendőrség is nyomozást indított a fiatal nő eltűnésének ügyében. A szomszédok elmondása szerint a nőt 2021. december 30-án látták utoljára élve. Gabriellának nem voltak szülei és közeli rokonai Ungváron, tavaly veszítette el az édesanyját, kutyájával élt együtt, akit eltűnése óta a szomszédok gondoztak. Állítólag napokkal az eltűnése után üzenetet küldött a főnökének, hogy elutazott Magyarországra. A Magyarországon élő nagynénjének azt írta, hogy 14 napra elutazott nyaralni. Január 5-én állítólagos egyiptomi nyaralásáról képeket is küldött az egyik barátnőjének, ám ezeken nem szerepelt. Kiderült, hogy a lány által küldött fotók elérhetőek a világhálón, 2019-ben töltötték fel azokat az internetre. Több ismerőse is azt írta, hogy a nő utolsó üzenetváltásai eltértek a korábban Gabriellától megszokott stílustól. Rengeteg a kérdőjel és a találgatás az eset körül.

Csütörtök délután videót tett közzé a rendőrség annak a 30 éves nagyszőlősi férfinak az elfogásáról, aki a nyomozók feltételezése szerint megölte az eltűntnek hitt Gabriellát. A rendőrségi közleményből az is kiderült, hogy a boncolás során erőszakos halálra utaló nyomokat találtak a nő testén. Az orvos szakértő véleménye szerint a nőt megfojtották, halála előtt bántalmazták. A nyomozás során egy nagyszőlősi férfi került a rendőrök látókörébe, aki közeli kapcsolatban állt az áldozattal. A házkutatás során a férfi lakásán megtalálták az áldozat személyes dolgait, iratait. A férfi kihallgatása során beismerte, hogy a lány telefonjáról az ő nevében válaszolt ismerősei aggódó üzeneteire.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó