A háború összehozta Porosenkót Zelenszkijjel

Petro Porosenko volt ukrán államfő, jelenlegi ellenzéki vezető bejelentette: megállapodott Volodimir Zelenszkijjel abban, hogy félreteszik politikai csatározásaikat, és „egységfrontként lépnek fel az Ukrajnát ért orosz agresszióval szemben”.

Az Európai Szolidaritás nevű parlamenti ellenzéki pártot vezető ex-államfő arról tájékoztatott, hogy többször is találkozott Zelenszkijjel. Hangoztatta: ez most teljes mértékben megfelelő és helyes magatartás, most egy ukrán nem elnök, miniszter, párt vagy parlamenti frakcióvezető, és nem munkás. Most mindannyian katonák vagyunk, akiknek meg kell védeniük Ukrajnát – fogalmazott.

A volt államfő szerint az ukránok meglepték Vlagyimir Putyin orosz elnököt azzal, hogy meghiúsították villámháborús elképzelését, vagyis azt, hogy Ukrajnát a február 24-én indított háborúban 72 órán belül elfoglalják az orosz csapatok. „Az ukrán fegyveres erők pedig nemcsak meglepték, hanem egyesítették is a világot. A kialakult körülmények között pedig Putyin úgy viselkedett, mint egy levadászott állat” – vélekedett Porosenko. Azt is megjegyezte, hogy nagyon kételkedik Putyin mentális egészségében, s ha beigazolódna a félelme, az szerinte óriási veszélyt jelent mindenki számára.

Porosenko-show: ki lesz a győztes?

Petro Porosenko eddig semmiben nem támogatta Zelenszkijt. Konfrontációjuk odáig vezetett, hogy a korábbi elnök ellen eljárás indult, ami miatt sokáig külföldön húzta meg magát.

 

Háborús élő hírfolyamunkat itt találja:

ÉLŐ, 18. nap – Minimum 8 rakéta – Légitámadás Lemberg megyében

Forrás:
KISZó/MagyarNemzet

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó