Aresztovics megmagyarázta, miért van szükség a békemegállapodásra

aresztovics olekszij

Olekszij Aresztovics, az ukrán elnöki iroda tanácsadója közösségi videójában elmagyarázta a kétkedőknek, miért van Ukrajnának szüksége a békeegyezményre.

Az isztambuli tárgyalások után akadtak olyanok, akik árulásként értékelték ukrán oldalról azt a béketervet, amit a kijevi küldöttség nyújtott át az orosz félnek.

Végre biztató fejlemények! – véget értek az isztambuli béketárgyalások

Aresztovics a videóban kijelentette: “Nagy háború, háborús agresszió és békemegállapodás – ez mindig kompromisszum a felek között. Mert mindkét oldalnak vannak veszteségei. És ha azt gondolják, hogy nekünk nincsenek veszteségeink, akkor nagyon erősen tévednek.”

Az elnöki tanácsadó kifejtette, Oroszország gyakorlatilag megsemmisítette az ukrán hadiipart és most a civil infrastruktúrát célozza. Az oroszok célja az, hogy teljesen lerombolja Ukrajnát, ami után az ország már senki számára nem lesz érdekes, magyarázta meg az agresszor motivációját Aresztovics.

A háború kirobbanása óta gyakran véleményt formáló tanácsadó korábban azt jósolta, április végén visszatérhetnek otthonaikba a kijeviek.

Április végéig visszatérhetnek otthonaikba a kijevi menekültek – Aresztovics

Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat itt olvashatja!

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó