Csak egy Zelenszkij–Putyin találkozó tehet pontot a háború végére

Az szinte biztosra vehető, hogy csak akkor beszélhetünk megnyugtató megoldásról Oroszország Ukrajna ellen indított háborújában, ha személyesen ül tárgyalóasztalhoz a két ország államfője. Ám ma még képtelenség megjósolni, erre mikor és milyen körülmények között kerülhet sor.

Nincs konkrét időkerete Vlagyimir Putyin orosz és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök lehetséges találkozójának, a csúcsot meg kell előznie a felek közötti megállapodás véglegesítésének – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak.

Azt sem erősítette meg, hogy az orosz és az ukrán delegáció közötti újabb tárgyalásra most pénteken kerülhet sor, amint azt ukrán részről David Arahamija beharangozta.

A két küldöttség legutóbb a héten kedden Isztambulban folytatott személyes megbeszélést és végre biztató fejleményekről számolhattunk be.

Végre biztató fejlemények! – véget értek az isztambuli béketárgyalások

Olekszij Aresztovics, az ukrán elnöki iroda tanácsadója azt közölte, hogy az agresszor gyakorlatilag megsemmisítette az ukrán hadiipart és most a civil infrastruktúrát igyekszik elpusztítani, ezért is van szükség a békemegállapodás mihamarabbi tető alá hozására.

Aresztovics megmagyarázta, miért van szükség a békemegállapodásra

Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat itt olvashatja!

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó