Kivonulnak az orosz csapatok Csernobilból

chernobil war

Beigazolódtak a korábbi hírek, az orosz haderő alakulatai csütörtökön elkezdték a kivonulást a csernobili atomerőműből és annak környékéről.

Az ukrán Energoatom ügynökség jelentése szerint folyamatosan hagyják el az orosz csapatok Csernobilt. A katonai konvojok a belarusz határ felé tartanak. A csernobili atomlétesítmény munkatársai által lakott Szlavutics városából szintén elkezdődött az orosz kivonulás.

Az 1986-os atomkatasztrófa helyszínét azonnal, a háború első napján elfoglalták az orosz erők. Később az ország és Európa legnagyobb atomerőművét, a zaporizzsjai létesítményt is hatalmukba kerítették az oroszok.

Mint ismert, a héten lezajlott isztambuli béketárgyalások végeztével Moszkva képviselői jelezték, csökkentik a Kijev mellett állomásozó csapataik létszámát. Szakértők szerint Moszkva azért ment ebbe bele, mert belátták, képtelenek lesznek elfoglalni a fővárost. Az elkövetkezendőkben várhatóan a donbászi térségben lesznek a legintenzívebb harcok, mert a Kreml nyíltan bejelentette: igényt tart az ottani szakadár “népköztársaságok” teljes területére, ami esetükben a Donecki és a Luhanszki régiók területét jelentik.

Háborús hírfolyamunkat itt találják!

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó