Százezer hrivnya jár az elhunyt kárpátaljai katonák családjainak

A megyei önkormányzat 100 ezer hrivnya anyagi segélyben kívánja részesíteni azon kárpátaljai családokat, melyeknek valamelyik tagja életét veszítette a harcokban.

Az erről szóló határozatot a megyei tanács egészségügyi, foglalkoztatási és szociális állandó bizottságának ülésén fogadták el. A kifizetéseket a Turbota (Gondoskodás) megyei szociális segélyezési program keretében fogják lebonyolítani. Emellett a megyei közgyűlés illetékes bizottsága azt kérte a kistérségek vezetőitől, hogy szintén találják meg a módját, miként tudnának segíteni azok családjain, akik az életüket áldozták fel a február 24-én kirobbant háborúban.

Korábban az Ungvári Városi Tanács döntött úgy, hogy 50 ezer hrivnya segélyben részesíti a harcokban elesett katonák hozzátartozóit.

A több mint egy hónapja dúló könyörtelen háborúnak már húsznál is több kárpátaljai halálos áldozata van. Az első háborús halott a magyar származású Kis Sándor volt, akinek az özvegyét elsőként a magyar külképviselet részesítette gyorssegélyben.

Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat itt olvashatja!

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó