Áprilisban ilyen változások várnak az ukrajnaiakra

Az Ukrajnában élőknek a tavasz második havában is számítaniuk kell némi újdonságra.

Elmarad például az erre a hónapra tervezett nyugdíjindexálás, újraszámolják viszont a még dolgozó nyugdíjasok juttatását. Utóbbi intézkedés 2,5 millió szépkorút érint.

Április 1-től az I. és II. adózási csoportba tartozó egyéni vállalkozók egységes adóbefizetése önkéntessé válik. A nagyvállalatok pedig áttérnek az egyszerűsített adózási rendszerre. A III. csoportba tartozó egyéni vállalkozóknak engedélyezik, hogy forgalmuk mindössze 2 százalékát fizessék be szociális járulékként. Ezek a változtatások a hadi állapot eltörléséig érvényesek. Eközben van néhány kivétel. A magánvállalkozók egyes kategóriái nem választhatnak majd egyszerűsített adózási rendszert. A kivételek listája az Állami Adószolgálat honlapján érhető el.

Április 1-től fokozatosan, ahol ez biztonságos, korlátozott számú látogatóval megkezdik működésüket a kulturális és művelődési intézmények. A bejáratnál ellenőrzik a látogatókat. Légi riadó esetén mindenkinek le kell vonulni az óvóhelyre.

Áprilisban ér véget a fűtési szezon. Tehát akik rezsitámogatást kapnak, ebben a hónapban már jóval kisebb összegre számíthatnak. Bár Kárpátalját ez kevésbé érinti, mivel a többség átállt az egyéni fűtési rendszerekre, a központi fűtéssel élőknél 15-étől lesznek hidegek a fűtőtestek. Ha a napi átlaghőmérséklet három napon át nem ereszkedik +8 fok alá, korábban is leállíthatják a kazánházakat.

Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat itt olvashatja!

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó