Kárpátalján beoltják a belső menekülteket is

A Kárpátján ideiglenes szállásra lelt belső menekültek miatt megnövekedett megyénk lakosságszáma. Emiatt azonban fennáll a veszélye, hogy a védőoltással nem rendelkezők körében megnő a fertőző betegségek gyors terjedése.

Vikorija Timcsik, Kárpátalja főepidemiológusa kifejtette, az év eleje óta a gyermekbénulás, diftéria, tetanusz, pertussis elleni védőoltás komplexumot az 1 év alatti gyermekek 12 százaléka kapta meg. Kanyaró, mumpsz és rubeola elleni védőoltást régiónkban az ilyen korúak 9,8, és a 6 éves korúak 9 százaléka kapott.

A szakember hangsúlyozza, hogy hadi állapot idején a felnőtteket, különösen a férfiakat be kell oltani tetanusz ellen, amelynek kórokozója sebbe vagy vágásba kerülve fertőzheti meg a szervezetet. Jelenleg a felnőttek diftéria és tetanusz elleni átoltottsága mindössze 2,1 százalékos.

Mindenki veszélyben van, akit nem oltottak be, vagy nem fejezte be az oltási ciklust. Az orvosok nemcsak a helyi lakosokat, hanem a más régiókból érkezőket is készek immunizálni, hangsúlyozta az epidemiológus.

Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat itt olvashatja!

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó