Kisvárdai egyesület jóvoltából 70 ukrán belső menekült pihen Budapesten

Elindult Budapestre az a 70 fős, ukrajnai belső menekültekből álló csoport, akik a Várda Hagyományőrző, Kulturális Egyesület jóvoltából két héten keresztül üdülhetnek a magyar fővárosban.

Az édesanyák gyermekeikkel Harkiv, Kijev, Zaporizzsja, Csernyihiv, Szumi és Doneck megye harci övezeteiből érkeztek, és ideiglenesen Kárpátalján tartózkodtak.

Erdélyi Tatjána, a Várda Hagyományőrző, Kulturális Egyesület vezetője elmondta, a magyar fél viseli a szállítással, egészségbiztosítással és egyéb szolgáltatásokkal – élelmezéssel, a gyerekek és kísérőik kulturális tevékenységével – kapcsolatos összes költséget.

„A Kárpátaljai Megyei Tanács nyár végéig tartó megállapodást írt alá erről a magyar partnerekkel. Ennek értelmében kéthetente, úgynevezett pszichológiai rehabilitációra küldhetjük a térségünkben átmenetileg élő, gyermekes belső menekülteket. A szokottnál jóval gyorsabban beindult „nyári táborban” a gyerekek fejlesztését, nevelését célzó foglalkozásokat tartanak. A megyei tanács folyamatosan tájékoztatni fogja az ideiglenesen Kárpátaljára áttelepült belső menekülteket erről a lehetőségről” – mondta Volodimir Csubirko, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó