Közel ezer menekült tartózkodik a Tiszapéterfalvai kistérségben

tiszapéterfalva ugocsa kiszó

 Jelenleg 981 személynek nyújt menedéket az önkormányzat, olvasható a kistérség közösségi oldalán.

Ismételten felhívjuk figyelmüket arra, hogy akik házaknál vannak elszállásolva és szükségük van bármilyen segitségre, a helyi előljáróhoz illetve a szociális osztályhoz kell, hogy forduljanak – áll a közleményben.

A kistérség több testvértelepüléstől is kapott humanitárius segélyt, ezenfelül számos helyi vállakozótól is érkeztek adományok, így az ide érkező menekültek ellátása bistosított.

Az elsődleges felaldataink közé tartozik az is, hogy segélyszállítmányokat továbbítsunk azokra a területekre, ahol éles harcok folynak. Továbbá segítséget tudtunk nyújtani azoknak a térségeknek, ahol a menekültek ellátása nagy problémát jelent. Eddig összesen több mint 20 tonna segélyszállitmányt juttattunk el ezekre a helyekre – olvasható a bejegyzésben.

Az itthon maradt, szükséget szenvedőkről a történelmi egyházak képviselői hivatottak gondoskodni. Ezen személyek a helybeli diakóniai osztály munkatársainál vagy a presbiterek felé fordulhatnak segítségért, akik a polgármesteri hivatal megjegyzése szerint tisztességesen és korrekten látják el feladataikat.

Tisztelettel megkérjük a kistérség lakosságát, ne keltsünk feszültséget és ha nem rendelkeznek hiteles információval, akkor ne vádaskodjunk és ne rágalmazzunk, mert ezzel kedvét szegjük minden szolgálattevőnek, akik odaadóan végzik a rájuk bízott feladatukat. Ha tényleg segíteni akarunk, lehet jelentkezni önkéntes szolgálatra akár a segélyek átvevésénél és szétosztásánál, akár a menekült személyek ellátásánál – írja a Tiszaháti Kistérség Oldala.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó