Mariupolt az elmúlt nap 118-szor bombázták

Mariupol városában továbbra is folyamatosak az orosz légicsapások. Csak az elmúlt 24 órában 118 légi bombát dobtak az orosz erők a városra – jelentette ki Ljudmila Deniszova, a Legfelső Tanács emberi jogi biztosa.

Ennek következtében a városban több mint 160 ezer ember maradt áram, víz és fűtés nélkül. Nincsenek gyógyszerek, és akadoznak a kommunikációs csatornák, írja az ukrinform hírportál.

Az orosz hadsereg tegnapi támadásai következtében Luhanszk megyében, a Rubizsne, a Liszicsanszk, a Popaszna, a Severodoneck és a Toskivka lakónegyedben 11 tömbház teljesen megsemmisült.

Mindemellett az ellenséges erők tüzérségi támadást indítanak civilek által lakott létesítményekre és lakóházakra Harkiv megyében. Az ombudsman elmondása szerint az elmúlt nap 27 tüzérségi támadást jegyeztek fel a térség ellen.

Deniszova hangsúlyozta, hogy a békés városok ágyúzása háborús bűn és emberiesség elleni elkövetett bűntett, valamint az 1949-es négy genfi ​​egyezmény és annak kiegészítő jegyzőkönyveinek súlyos megsértése. Ezért felszólította az ENSZ bizottságát az oroszok által elkövetett jogsértések kivizsgálására.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó