Az elsők között kezdte meg a segítségnyújtást Kelet-Ukrajnában az Ökumenikus Segélyszervezet

Az elsők között kezdte meg a segítségnyújtást Kelet-Ukrajnában az Ökumenikus Segélyszervezet.

Azt írták, hogy a frontvonal térségében ostromlott ukrán nagyvárosok lakói közül sokan menekültek a kelet-ukrajnai Zaporizzsjába és Dnyipropetrivszkbe. Nagyrészt azok jöttek ide, akik ismerős híján nem tudtak külföldre utazni, vagy még Ukrajna nyugati felébe sem jutottak el eddig.

Mariupol ostromának elhúzódása miatt a térségben élők intenzív bombázásoktól, valamint súlyos élelmiszer-, gyógyszer- és minden alapvető szükséglet hiányától szenvednek. Bár Mariupol városába nem lehetséges, de a környező településekre szintén eljutnak az Ökumenikus Segélyszervezet humanitárius segélycsomagjai, írják. A munkatársaik segítséget nyújtanak a Mariupol, Berdjanszk és más környező falvak lakosainak evakuálásában részt vevő, adott esetben az életüket kockáztató buszsofőrök családjainak is.

A mintegy 100 buszsofőr sokszor a saját élelmét osztotta meg a kimenekített családokkal. A helyi partnerek beszámolója szerint többeket közülük fogságban tartottak, megvertek, de voltak, akiket repeszek okozta sérülések miatt kellett ellátni – közölte a segélyszervezet.
A menekültek nagy többsége továbbutazik, ők ruha és élelem mellett pszichoszociális támogatást is kapnak az Ökumenikus Segélyszervezet partnerszervezetétől – áll a közleményben.

Forrás:
KISZó/MTI.hu

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó