A határőrök már több száz személy illegális határátlépését akadályozták meg

Az állami határőrség munkácsi különítményében szolgáló zöldsapkásoknak már közel 500 személlyel szemben kellett intézkedniük.

A kárpátaljai határőrszolgálat munkatársai a hadiállapot bevezetése óta összesen 250 személlyel szemben intézkedtek az ellenőrző pontokon. Többségük hamisított igazolásokat mutatott fel a határátkelés során, írja a Mukachevo.

Javarészt hadköteles férfiak pénzért megvásárolt nagycsaládos igazolásokkal, hamis születési bizonyítványokkal, de akadt aki még felesége halotti anyakönyvi kivonatát is meghamisíttatta, és azzal próbálkozott.

A törvényt kijátszva 150 alkalommal kerestek kibúvót a katonai szolgálatra való alkalmatlanságot igazoló okiratok hamis példányaival.

Az Állami Határőrség tájékoztatása szerint a besorozás elől menekülve 195 férfi próbálta elhagyni az országot a zöldhatáron keresztül.

48 ukrán állampolgár más országok útlevelének felmutatásával próbálkozott.

Mint ismeretes, a hadiállapot idején azok a 18 és 60 év közötti személyek, akik a katonai szolgálat teljesítése alól a fent említett vagy ahhoz hasonló módon kibújnak, háromtól öt évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó