Elnöki Hivatal: elkezdjük a kitelepítettek számára a lakásépítést

A közeljövőben kezdetét veszi a lakásépítés Ukrajnában, melyeket az ideiglenesen lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára biztosítunk majd – jelentette ki Kirilo Timosenko, az Elnöki Hivatal helyettes vezetője.

„Eddig 66 ezer kérelem érkezett be megrongálódott vagy megsemmisült vagyontárgyak miatt a Gyija alkalmazáson keresztül. Jelenleg folyamatban van egy olyan projekt kidolgozása, amely az ideiglenesen lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek lakhatását és foglalkoztatását célozza. A közeljövőben hozzálátunk a lakóházak építéséhez” – mondta.

Timosenko megjegyezte, hogy a Minisztertanács már döntést hozott arról, hogy forrásokat biztosít a háború következményeinek felszámolására. Kijev megye 400 millió hrivnyát, Csernyihiv és Szumi megyék egyenként 250 millió hrivnyát, Zsitomir megye pedig 100 millió hrivnyát kap majd.

A pénzt nyílászárók, tetőszerkezetek, épületek homlokzatának javítására, útfelújításra, közművek helyreállítására (beleértve a fűtést, a gázt, a vizet, a villanyt) szánják, valamint a károkat szenvedett katonai és polgári szerkezetek rendbetételére, továbbá a közutak megtisztítására.

“Számos településen megkezdődtek a helyreállítási munkálatok, várhatóan másfél hónapon belül készek leszünk vele” – tette hozzá az Elnöki Hivatal helyettes vezetője.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó