Feltámadás ünnepe a háború árnyékában; Újabb magyar segélyszállítmányok; A GENIUS a jövőt tervezi;  (Hogyan) működik az autók vámmentes behozatala?

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 FELTÁMADÁS ÜNNEPE A HÁBORÚ ÁRNYÉKÁBAN – „Bekukkantottunk” néhány családhoz, hogy megnézzük, ki hogyan tölti ezeket a napokat, milyen hangulatban telik a készülődés a feltámadás ünnepére?

👉 ÚJABB MAGYAR SEGÉLYSZÁLLÍTMÁNYOK – Közel 90 millió forintos egészségügyi támogatás.

👉 „ET RESURREXIT TERTIA DIE” – Horváth Sándor publicisztikája.

👉 AZ ÚJRANYITÁS NINCS NAPIRENDENElőző heti KISZó-kérdésünk elemzésében az Ungvári Magyar Tannyelvű Elemi Iskola és Drugeth Gimnázium igazgatóját és a nagymuzsalyi bölcsőde-óvoda vezetőjét arról kérdeztük, hogy az idei tanévben kinyitnak-e még a tanintézmények?

👉 A GENIUS A JÖVŐT TERVEZI – Váradi Natália: a gyermekek kezét egy percre sem szabad elengedni…

👉 LÉLEKHÍD KÁRPÁTALJÁÉRT – TÖBB SZÁZ HANGSZER SZÓLALT MEG EGYSZERRE – Várnagy Andrea zongoraművész Beregszászból indította el a hangversenyeket.

👉 (HOGYAN) MŰKÖDIK AZ AUTÓK VÁMMENTES BEHOZATALA? – Volodimir Zelenszkij aláírta a külföldi járművek adómentes vámkezelésére vonatkozó törvényt.

👉 „…NEM MEGYÜNK EL, MARADUNK, MERT EZ A MI HAZÁNK”Kulcslyuk rovatunk vendége Szemere Judit, a beregszászi református gyülekezet beosztott lelkésze.

👉 „EZ NEM VARÁZSLAT, MÉGIS IGAZI CSODA” – Papp Enikő pszichológussal beszélgettünk kamaszokról, tévhitekről, önelfogadásról.

👉 „MERT ÉN MAGYARNAK ITT SZÜLETTEM” – Dupka György író, költő, helytörténész, szerkesztő, kultúrpolitikus 70 éves.

👉 HÚSVÉTI ÜZENET – Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspökének, Majnek Jenő Antal munkácsi római katolikus megyéspüspök, Luscsák Nílus OFM püspök, a Munkácsi Görögkatolikus Püspökség apostoli kormányzójának húsvéti üzenete.

👉 SPANYOL–NÉMET ÉS LEWANDOWSKI – MESSI CSATA AZ ÉVBÚCSÚZTATÓ VB-N – Három hely még mindig kiadó, akár Ukrajna is kijuthat Katarba.

👉 HÚSVÉTRA KÉSZÜLŐDVE – A Beregszászi Római Katolikus Egyházközség szervezésében húsvéti kézműves foglalkozást tartottak a hittanos gyermekek számára a Pásztor Ferenc Közösségi Házban.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó