200 ezer hrivnyát fizetett a hamis igazolásért, hogy kibújjon a katonaság alól

Hamis katonaorvosi igazolással szerette volna elhagyni Ukrajnát egy 28 éves, hadköteles férfi az aknaszlatinai határátkelőn – írja Facebook-oldalán az Ukrán Állami Határőrszolgálat nyugati regionális kirendeltsége.

A határőrség beszámolója szerint a férfi a határátlépéskor azt közölte az útlevélvizsgálóval, hogy katonai szolgálatra alkalmatlan. Ezután felmutatta a Csernyihivi Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság által kiállított a katonai szolgálat teljesítését befolyásoló egészségügyi állapotáról szóló orvosi igazolást. A férfi ezzel mentesült volna a 18–60 év közötti ukrán férfiakra vonatkozó országelhagyási tilalom alól. De a határállomás munkatársának gyanús lett az igazolás, így leellenőrizte a dokumentum hitelességét. Az ellenőrzésből pedig kiderült, hogy az okirat hamis.

A férfi bevallotta, hogy a katonai orvosi bizottság által kiállított igazolást egy odesszai ismerőse hamisította, amiért 210 ezer hrivnyát fizetett. Közokirat-hamisítás és mozgósítás elkerülésének bűntette miatt indítottak eljárást ellene.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó