Kiderült, mi akadályozza az orosz csapatok megindulását Donbászon

Luhanszk harcok

Luhanszk megye katonai kormányzója szerint hamarosan megindulhat az erőteljes orosz offenzíva a donbászi régió teljes területén.

Szerhij Gajdaj – aki korábban a Munkácsi járás közigazgatási vezetője is volt – szerint az oroszok már több tízezer katonát és rengeteg haditechnikát vontak össze Luhanszk és Doneck megye általuk ellenőrzött területein, s gyakorlatilag készen állnak a totális támadásra. Hadműveleteik megkezdését a kedvezőtlen időjárási körülmények hátráltatják, mert a keleti végeken napok óta esős az időjárás. Amint jobbra fordul az idő, megkezdődik az offenzíva, prognosztizálta Gajdaj.

A katonai kormányzó beszámolója szerint az ellenséges erők mindent lőnek, céljuk a totális pusztítás, hogy az ukrán haderőnek ne legyen mit védenie.

Miután a Kijev elfoglalására tett orosz kísérlet gyakorlatilag megbukott, Moszkva kivonta Ukrajna északi területeiről a csapatait, s ezzel párhuzamosan nagyon jelentős katonai potenciált összpontosít Donbászon, nem titkolt céljuk, hogy a két szakadár “népköztársaság”, azaz Doneck és Luhanszk megye teljes területét elfoglalják. Mindemellett az is jól körvonalazódik, hogy kísérletet tesznek Donbász és a Krím közötti szárazföldi folyosó létrehozására, ezért mind nagyobb területeket próbálnak elfoglalni Herszon és Zaporizzsja megyében is.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó