Kijev szerint az oroszok felvették a harci állásokat

Az orosz erők befejezték csapataik átcsoportosítását, hogy offenzívát indíthassanak Kelet-Ukrajnában – mondta Vadim Szkibickij, az ukrán Védelmi Minisztérium Hírszerzési Főosztályának képviselője az egyik országos tévécsatornán – adta hírül a Korrespondent hírportál.

Szkibickij állítása szerint az elmúlt napokban az oroszok által indított támadásokkal a sebezhető, gyenge pontokat keresték az ukrán hadsereg által felvett védelmi állásokon.

“Az orosz erők befejezték csapataik átcsoportosítását. Ez elsősorban azt jelenti, hogy az összes taktikai zászlóalj, amely eddig Fehéroroszországban, az északi határaink közelében összpontosult, most Kelet-Ukrajnában állomásozik.  Másodsorban a megszállók folyamatosan keresik a sebezhető pontokat védelmi állásainkon, hogy megindíthassák nagyszabású offenzívájukat pozícióik megerősítése érdekében, a donecki hadműveleti körzetben” – mondta a hírszerzési főosztály képviselője.

Az ukrán vezérkar reggeli jelentése szerint az ellenség támadó hadműveleteket hajt végre a keleti hadműveleti övezetben, hogy teljes ellenőrzése alá vonja a Doneck és Luhanszk megye területét, és biztosítsák az Oroszországot a Krímmel összekötő szárazföldi útvonalat.

 

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó