Rakétatámadás érte Odesszát

Kora délután rakétatámadás érte a Fekete-tenger parti ukrán kikötővárost, Odesszát. Egy halálos áldozatról tudni eddig, a férfi bennéget az autójában – írja az UNIAN.

Az orosz megszállók legkevesebb hat szárnyas rakétát lőttek ki Odesszára, néhányat közülük megsemmisített az ukrán légvédelem – közölte Anton Gerascsenko. Az ukrán belügyminiszter tanácsadója hozzátette: az egyik rakéta egy tömbházba csapódott és felrobbant. Egy ember halálát erősítették meg a helyi hatóságok. A férfi bennégett az autójában, amely a becsapódás közelében parkolt.

Az ukrán déli katonai körzet parancsnoksága bejelentette, hogy a rakéták infrastrukturális létesítményeket találtak el. A közleménye szerint a veszély nem múlt el.

Dmitro Kuleba külügyminiszter megerősítette az Odessza elleni rakétatámadás hírért.

„Oroszország Odesszára irányuló rakétacsapásának egyetlen célja a terror. Oroszországot a terrorizmus támogatójaként kell elismerni, és ennek megfelelően kell kezelni. Falat kell húzni a civilizáció és a békés városokat rakétákkal eltaláló barbárok között”- írta a Twitterén az ukrán külügyminiszter, aki szerint fel kell számolni Oroszországgal minden gazdasági és kulturális kapcsolatot.

         

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó