Danilov „népítélettel” fenyegette meg az oroszbarát ellenzéket

Az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) vezetője megfenyegette az oroszbarát ellenzéki politikusokat és azt tanácsolta nekik, sürgősen húzzanak el az országból, mielőtt még utoléri őket a népharag.

Olekszij Danilov az egységes országos televíziós hírfolyam egyik adásában azzal vádolta meg az időközben betiltott Ellenzéki Platform – Az Életért parlamenti pártot, hogy tevékenységével Ukrajnára szabadította az orosz katonai agressziót, amit szavait idézve “a frontvonalban harcolók soha nem bocsátanak meg nekik”.

Az RNBO titkára szerint az ellenzéki képviselők jobban teszik, ha sietve eliszkolnak az országból, mert különben a “népítélet” számol le velük.

Márciusban Ukrajnában több ellenzéki pártot is betiltottak, közülük is a legismertebb az oroszbarát Ellenzéki Platform – Az Életért. A párt két meghatározó alakja közül Vadim Rabinovics Izraelben tartózkodik, Viktor Medvedcsukot viszont az SZBU letartóztatta.

Mi lesz Medvedcsuk sorsa?

A párt parlamenti frakciójának egykori 25 tagja a minap új képviselői csoportot hozott létre a parlamentben Platform az életért és a békéért megnevezéssel. Köztük van Sufrics Nesztor kárpátaljai származású honatya is. Az új csoport vezetője pedig az egykori régiós politikus, Jurij Bojko.

Az ellenzékhez köthető médiumok közül sokat még a háború előtt bezáratott a nemzetbiztonsági hivatal, sok oroszbarát hírportál pedig önként lehúzta a rolót február 24-e óta.

Forrás:
KISZó
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó