Jogosítvány nélkül, részegen vezetett – felborult az autóval

Április 26-án este, a técsői járőrszolgálat munkatársai egy felborult BMW X5-ös terepjárót vettek észre a város kivezető szakaszán, olvasható a megyei rendőrség oldalán.

A kocsit egy 21 éves férfi vezette, 16 éves utasa súlyos sérüléséket szenvedett, akit a járőrök elsősegélyben részesítettek. A kiérkező mentősök a sérült lányt kórházba szállították, jelenleg is az intenzív osztályon ápolják.

Az operatív nyomozócsoport a helyszínen megállapította, hogy a járművezető figyelmen kívül hagyta a közlekedési szabályokat, lesodródott az útról, aminek következtében felborult. A nyomozati vizsgálat kimutatta, hogy a férfi jogosítvány nélkül, részegen vezetett. Az összetört BMW-t a rendőrség telephelyére szállították.

A sofőr ellen ittas állapotban elkövetett személyi sérüléssel járó közúti baleset okozásának vétsége miatt indult büntetőjogi eljárás.

A férfit a rendőrség őrizetbe vette, valamint előzetes letartóztatásba helyezte. Tettéért akár 8 év szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság. Az esettel kapcsolatban még tart a nyomozás.

Forrás:

Post Author: KISZó